ЖИТТЯ

Пісня гурту “Драбадан” із Переяслава завдяки слухачам стала найкращою на радіостанції минулого тижня

Минулого тижня переяславському гурту “Драбадан” на РокРадіо UA у рубриці “Рокіровка” вдалося посісти перше місце. Зараз гурт знову змагається за перемогу в цій рубриці.

Кожен охочий може підтримати переяславський колектив, оскільки, згідно з новими правилами “Рокіровки”, після багаторазових тижневих перемог гурт може отримати звання “Лідер сезону” та певні нагороди. Тож голосуйте за пісню “Почуття під снігом” на сайті РокРадіо UA. Про це повідомляє Інформатор.

Солістка гурту Інна Корж поділилася враженнями:

– Кожен з гуртів по черзі лідирував, здобуваючи на декілька голосів більше за свого найближчого конкурента. Посеред тижня ми писали у Facebook пости, де просили підтримати нас, і жителі Переяслава та найближчі друзі залюбки це робили, додаючи у коментарі скріншоти з успішно відданим голосом за нас.

Баяніст Володимир Петреченко додає:

– Було дуже приємно бачити, що наші друзі підтримують нас. Раніше для цього потрібно було писати кожному в особисті повідомлення та просити допомоги, щоб потрапити на якісь фестивалі чи виграти якесь голосування. Зараз все змінилося на краще. Можливо, люди більше чують про нас, звикли до нашого гурту, їм сподобалися студійні записи та альбоми. Ми постійно удосконалюємося, щоб подобатися слухачу. Приємно, що саме місцеві жителі були такими легкими на підйом, адже коли є міцні тили – легше підкорювати горизонти України та популяризувати наше місто, як один із культурних центрів розвитку рок-музики.

Володимир Бурлак, барабанщик гурту, розповів:

– В умовах карантину радіо, соціальні мережі та музичні платформи – це основні засоби музикантів, щоб їх почули. Дуже важко не збирати живих концертів, не відчувати цього ритму життя, сповненого натхненням. Тому зараз ми стараємося якомога більше займатися індивідуально та розсилати пісні на різні радіостанції, які відкриті до ротації. Як мені відомо, на днях дебютуємо у ефірі “Радіо Українська Пісня” і зараз ведуться переговори з радіо “Львівська хвиля”.

Окрім “Рок Радіо”, гурт “Драбадан” активно збільшує кількість радіостанцій, на яких лунатимуть їхні пісні. 17 та 24 січня в ефірі “Громадського радіо” в рамках програми “Пора року” звучала пісня “Почуття під снігом”. Уже 7 лютого гурт поїде на ефір у студію цієї радіостанції. Щоб почути “Драбадан”, вмикайте програму в неділю, 7 лютого, о 17:07.

Переяславський музичний гурт “Драбадан” увійшов у новий рік по-творчому продуктивно. З 31 грудня пісні з другого студійного альбому “Почуття під снігом” з’явилися на популярних музичних інтернет-платформах.

Юлія Кравченко

Нагору