ЖИТТЯ

Погода на 28 січня: у Переяславі протягом усього дня йтиме сніг

Найхолодніше буде вранці і ввечері – 1 градус морозу. На дорогах буде сніг.

28 січня протягом усього дня прогнозують сніг. Найхолодніше буде вранці і ввечері – 1 градус морозу. В обідню пору буде 0 градусів. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.ua.

На дорогах буде сніг, тому розчищувальній техніці доведеться попрацювати. Швидкість вітру сягатиме 6-12 м/с. Опади – 3,5 мм. Вологість повітря складатиме 85-92%. Тривалість дня 28 січня – 9 годин 8 хвилин. Завтра день буде довшим на три хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:33, а захід – о 16:41.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1983-му та 1990-му – 7,5 градуса тепла, а найнижчу в 1892-му – 23 градуси морозу.

Народний прогноз:

28 січня вшановують пам’ять преподобного Павла Тивейського та Іоанна Кущника. У минулі часи була така приказка: “Петро-Павло дня добавив”, що вказувало на збільшення світлової частини дня. У давнину, щоб дізнатись погоду, спостерігали за небом. Якщо зірки сильно блищать, то бути морозу, а якщо вони тьмяні, то буде тепло. Якщо з півночі приходили хмари, то відлиги не чекали. Сніговий буран вдень на Павла передвіщав міцний мороз вночі.

Оксана Симоненко

Нагору