ЖИТТЯ

Що робити, якщо через погоду болить голова: п’ять корисних порад

За статистикою кількість метеозалежних людей з кожним роком зростає. Однак механізм виникнення головного болю при зміні погоди ще не до кінця вивчений. 

Інформатор підібрав декілька порад, які можуть допомогти при головному болі, коли різко змінюється погода.

Масаж. Науково доведено, що якщо людина часто страждає від головних болів і при цьому хоча б 2-3 рази на тиждень приділяє небагато свого часу для масажу, то приступи у неї будуть щонайменше у два рази рідшими і набагато слабкішими. Масаж відновлює кровопостачання й дозволяє організму розслабитися, а це знімає спазми — головну причину болю. До того ж масаж голови — це дуже приємно. Робіть його плавними круговими рухами, просуваючись від потилиці до чола.

Сон. Потрібно спати приблизно вісім годин на добу. Ідеально — з 10 вечора до 6 ранку. Чим раніше ви лягаєте спати, тим довший період глибокого сну, під час якого організм справді відпочиває. Якщо ви постійно лягаєте о першій чи другій ночі, поступово зношується нервова система. Зʼявляється нервозність або навіть психіатричні проблеми та гормональні порушення.

Фізичні навантаження. Вправи обов’язково повинні бути щодня в нашому житті, але в помірній кількості. У нашому випадку це ще й хороший спосіб розвантажити свої думки, відволіктися від проблем і обов’язків.

Контролюйте вживання продуктів з кофеїном. Кофеїн може звужувати кров’яні судини навколо мозку, що викликає мігрень. Більш ніж три чашки меленої або п’ять розчинної кави спричинять проблеми. Спробуйте зменшити кількість або перейти на напої без кофеїну.

Вживайте горіхи, боби й імбир. Мікроелемент магній регулює приплив крові до мозку й рівень цукру в крові. Він міститься у свіжих зелених овочах, помідорах, горіхах, бобах, вівсянці. Разом з вітаміном В6 упорядковує вегетативну нервову систему та знижує метеочутливість (можна купити вітамінний комплекс з цими речовинами).

Раніше Інформатор повідомляв вам, що сон – це базова потреба людини. Нехтуючи ним, ми виснажуємо організм, а тривалий брак сну може навіть серйозно позначитися на здоров’ї.

Оксана Симоненко

Нагору