Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

У Переяславі трьох цуценят у коробці підкинули волонтерам: що з тваринками тепер

У двір одному із волонтерів ГО “У добрі руки” підкинули коробку із трьома цуценятами. У переяславському притулку вже немає місця для собак.

26 січня у двір переяславця Максима Красовського підкинули коробку із трьома цуценятами (двома хлопчиками та дівчинкою). На коробці була записка: “Цих цуценят нам підкинули. Просимо щиро вас нам допомогти, передайте їх у ГО “У добрі руки”. Ми проживаємо в квартирі і цуцик вже є. Забрати їх собі ми не можемо”. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на допис волонтерки ГО “У добрі руки” Аліни Литвин на Facebook-сторінці організації.

Аліна Литвин у пості висловила своє обурення таким вчинком людей: “Наша громадська організація сама не знає, що з тими цуциками робити. 63 собаки (!!!) в нашому пункті перетримки та ще 13 цуциків на перетримці у волонтерів (!!!). За що нам годувати їх всіх, “шановні”?! Ви думаєте нам легше, ніж вам? Фінансування із міського бюджету на сьогодні повністю відсутнє! Де ваша совість? Куди нам цих цуциків дівати? Такі добрі вчинки не є добрими, бо ви просто перекладаєте вирішення проблеми з хворої голови на здорову!”.

Згодом Інформатору стало відомо, що цих трьох цуценят віддали на перетримку Євгенові Левченку. Зараз їм якомога швидше необхідно знайти господарів.

– Я не назву це конретною співпрацею з притулком, – розповів Інформатору Євген Левченко. – Просто їм допомагаю, як можу. Нещодавно переїхав до приватного будинку в селі Гребля й там можу утримувати кілька собачок. Першого разу звернувся до Тані Чеботарь взимку минулого року. Вона передала мені на перетримку собаку, сказала: “Називай, як хочеш”. Я назвав її Альоною, ми гралися на снігу. Бо собаки не просто в мене живуть, а й прагну приділяти їм час. Десь через місяць її забрали в притулок. Чесно кажучи, шкода було віддавати, але так виходить, що не постійно там живу, тому й не можу достатньо доглядати за домашньою твариною. А про цих трьох цуциків я навіть ще й посту у Facebook не бачив, а Таня вже зателефонувала, попросила взяти на певний час. Я їх назвав Коля, Вася і Свєта – люблю називати слов’янськими іменами, а не якимись там Джесіками. Вчора проводили їм “проглистовку”, давали таблетки від глистів, то вони дуже огризалися, гарчали, будуть гарними охоронцями. А Свєта занадто ляклива, можливо, господарі погано до них ставилися.

Якщо ви хочете забрати собі когось і з цих цуценят (а то й всіх), телефонуйте до голови ГО “У добрі руки” Тетяни Чеботарь за тел.: (063) 999-00-73, (095) 595-26-67.

Ось у такій коробці підкинули цуценят

Мабуть, їх ображали господарі

Вони шукають нову родину

Раніше ми розповідали, як живе зараз собачий притулок у Переяславі. Такої кількості тварин тут не було ще ніколи.

Віталій Усик

Нагору