ЖИТТЯ

Погода на 31 січня: у Переяславі відчутно потеплішає

У першій половині доби синоптики прогнозують мокрий сніг, далі опадів не передбачають. Температура підніметься до одного градусу тепла.

31 січня до 11:00 прогнозують опади у вигляді мокрого снігу. Найхолодніше буде вночі – 3 градуси морозу. В обідню пору буде 1 градус з позначкою плюс. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.ua.

На дорогах буде недебезпечно: багато льоду та снігу. Швидкість вітру сягатиме 5-11 м/с. Опади – 1,1 мм. Вологість повітря складатиме 72-91%. Тривалість дня 31 січня – 9 годин 18 хвилин. Завтра день буде довшим на чотири хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:30, а захід – о 16:48.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1983-му – 7,1 градуса тепла, а найнижчу в 1941-му – 25 градусів морозу.

Народний прогноз:

31 січня вшановують пам’ять святителя Афанасія і Кирила. Цей день називали “Панас Ломоніс”, оскільки стояли люті Афанасієві морози: “Ломоніс морозить ніс”, “Прийшов Панас Ломоніс – бережи щоки та ніс”. Якщо цього дня був пурпуровий захід сонця, то на ранок очікували великого снігопаду, морозу і вітру. Погоду передбачали і за воронами: якщо вони летіли зграями, слід було готуватись до сильних морозів.

Юлія Кравченко

Нагору