ЖИТТЯ

“У власному дворі не можуть розчистити, а нас критикують”: Віктор Коркач – про роботу на дорогах Переяслава

Снігова стихія у Переяславі не відступає. Комунальники працюють буквально без відпочинку.

Вчора, 1 лютого, сильний сніг йшов протягом усього дня. Комунальники виїхали розчищати та посипати дорогу о 13:00, після цього виїхали із 21-ї години й працювали до 7:10. Задіяли всю техніку: чотири трактори та дві машини, які розкидали піскосуміш. Сьогодні зранку після нетривалої перерви три трактори виїдуть у мікрорайони. Про це Інформатору повідомив начальник переяславського ВУКГ Віктор Коркач.

У соцмережах чимало користувачів критикують комунальників через неякісне розчищення доріг. Ми вже писали про те, що “кашка” на дорогах часом утворюється через сіль, яку закупили ще 2019 року, вона втратила свої властивості.

– Я попросив машину Автодору, пройшов нею по Богдана Хмельницького, і відразу все розтануло, – розповів Віктор Коркач. – І взагалі я завжди працював так: спочатку стандартна купка із 10 відсотками солі, а зверху покриваємо потужнішою – 25-30 відсотків. Закупити прямо зараз нової солі просто нереально, ми ж не приватне підприємство. Слід провести тендер, а це тривалий процес. Фінансування на цей рік вже є, але зрозуміло, що закупимося ми вже на наступний сезон. Вся критика має йти на мене, а не на моїх працівників. Я відповідаю за всіх 186 людей, які працюють на підприємстві. Але неприємно, коли людина в себе у дворі не може розчистити сніг, а у нашій роботі помічає все. Тим паче, в мене зараз трактористи можуть добу без заміни працювати, бо чотири людини випало через COVID. А тимчасову заміну так просто не знайдеш: треба ще навчити їх, не кожен відразу сяде на старенький МТЗ-80. Переяслав цьогоріч справді замітає, як ніколи, але ми прорвемося.

Нагадаємо, що у Переяславі сильний снігопад розпочався ввечері 27 січня. З того часу комунальники працюють цілодобово.

Віталій Усик

Нагору