ЖИТТЯ

Чим лякали жителів Переяслава в дитинстві: опитування на вулицях міста

Ви пам’ятаєте Бабая та Бабу Ягу? А можливо, вас у дитинстві лякали чимось іншим? Ми запитали в жителів Переяслава, чого вони більше всього боялися, коли були маленькими.

Буває так, що батьки не можуть ідеально впоратись з вихованням дитини. Деякі, коли кладуть малечу спати, можуть казати щось на кшталт: “Якщо не будеш спати, то тебе вовк забере”, “Прийде Бабай, тому засинай” або “Дядько в мішок покладе і в ліс затягне”. Чесно кажучи, ніхто не розуміє, що то за “дядько” чи Бабай: який вигляд вони мають, чому повинні прийти. Але уява у людей працює гарно, тому кожен має в голові власний образ чудовиська. Інформатор дізнався, якими створіннями лякали мешканців Переяслава.

Відповіді деяких людей дивували: хтось боявся міліції, хтось дядька з мішком, але найпоширенішим все одно залишається Бабай. Хто ж він такий на думку переяславців? Дивіться у нашому відеорепортажі.

Чи багато ви знаєте про Переяслав? Деякі думають, що добре обізнані у питаннях, які стосуються рідного міста. Нещодавно ми це перевірили, вийшли на вулиці міста із запитаннями до випадкових перехожих.

Юлія Кравченко

Відео: Андрій Дударь

Нагору