Переяслав Перейти на сайт

Дитсадок у Студениках планують утеплити: скільки треба грошей та хто платитиме

Утеплювати дитсадок у Студениках планують коштом обласного бюджету. На виконання робіт мають витратити понад шість мільйонів гривень.

Утеплення стін, ремонт покрівель, заміну вікон на енергозберігаючі, утеплення підвалів та горищ проведуть у кількох школах Київщини (у містах Яготин та Узин, у селі Погреби, селах міського типу Калинівка та Володарка) та дитячих садках у місті Обухів і в селі Студеники. Роботи триватимуть в 2021 році в рамках обласної Програми енергозбереження. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на сайт КОДА.

Раніше під час пленарного засідання першої сесії Київської обласної ради депутати підтримали проєкт Студениківської громади – капітальний ремонт будівлі Студениківського ЗДО “Малятко” (термомодернізація) вартістю 6 млн 791 тис. 240 гривень (на дольовій участі, частина внеску Студениківської ТГ складає 1 млн 413 тис. 814 гривень).

“Фінансування всіх проєктів заплановано здійснювати за рахунок коштів обласного бюджету на умовах співфінансування з місцевих бюджетів. На виконання робіт передбачено понад 60 мільйонів гривень, з яких  майже 46 мільйонів з Київського обласного бюджету, решта – з місцевих. Оновлення інфраструктури – одне з ключових завдань Київської облдержадміністрації”, – пояснив Василь Володін.

Нагадаємо. що колишніх начальників відділу культури міськради Переяслава та Переяслав-Хмельницької РДА відзначили подяками за успішну роботу в 2020 році. Нагородження провели під час засідання колегії управління культури КОДА.

Оксана Симоненко