Кавово-шоколадний кекс у мікрохвильовці — кулінарний тренд. Ця страва забере щонайбільше п’ять хвилин вашого часу і стане ідеальним варіантом швидкого й поживного сніданку.
І нехай вас не бентежить, що кекс готується у мікрохвильовці, до переліку інгредієнтів не входять напівфабрикати. Як спекти кекс у мікрохвільовій пічці, розповість Інформатор.
Продукти:
- 3 ст.л. борошна
- 1 ч.л. розчинної кави
- 2 ст.л. какао-порошку
- 3 ст.л. цукру
- 1/4 ч.л. розпушувачу
- 2 ст.л. молока
- 1 яйце
- 2 ст.л. рослинної олії
- 1/2 ч.л. ваніліну
Спосіб приготування:
- У мисці змішайте борошно, каву, какао-порошок, цукор і розпушувач. Все добре перемішуйте.
- Додайте молоко, яйце, масло і ванілін. Все перемішайте виделкою до утворення однорідної маси.
- Вилийте суміш у змащений маслом кухоль і поставте в мікрохвильову піч на високий режим приблизно на 90 секунд, до тих пір поки кекс не буде готовий. Головне — не перетримати!
- Подавайте до столу з кулькою ванільного морозива або просто присипавши цукровою пудрою.
Юлія Кравченко