ЖИТТЯ

Погода на 9 лютого: у Переяславі температура вдень підніметься до 1 градусу морозу

У першій половині дня очікуються опади у вигляді снігу. Вдень температура буде 1 градус морозу.

У першій половині дня 9 лютого прогнозують сніг. Найхолодніше буде вночі – 6 градусів морозу. Тепліше буде в обід – 1 градус морозу. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.ua.

На дорогах замерзатиме мокрий сніг, тому водіям варто бути обережними. Посиляться пориви вітру до 8-16 м/с. Опади – 3,1 мм. Вологість повітря складатиме 79-89%. Тривалість дня 9 лютого – 9 годин 47 хвилин. Завтра день буде довшим на три хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:15, а захід – о 17:02.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1990-му – 8,3 градуса тепла, а найнижчу в 1929-му – 32,2 градуса морозу.

Народний прогноз:

9 лютого відзначають перенесення мощів святителя Івана Златоуста із м. Коман в м. Константинополь. Незважаючи на те, що цей місяць вважається найхолоднішим, цього дня бувала й відлига, але недовга. Тому в народі говорили: “Лютнева відлига нічого не варта”. Цього дня наші пращури спостерігали за хмарами: якщо вони йдуть проти вітру — на сніг. На снігопад також вказував дим з труби, якщо він стелився землею без вітру.

Оксана Симоненко

Нагору