ЖИТТЯ

Публічну бібліотеку в Переяславі очолить Тетяна Майстренко

Тетяна Майстренко очолювала централізовану бібліотечну систему. Тепер стала директором публічної бібліотеки.

Після ліквідації Переяслав-Хмельницького району припинила існування й централізована бібліотечна система. У новоствореній Переяславській громаді створили публічну бібліотеку. 31 грудня оголосили конкурс на заміщення директора цього закладу. Впродовж місячного періоду свою заяву подала лише Тетяна Майстренко. Сьогодні комісія одноголосно рекомендувала її на посаду. Контракт підпишуть на п’ять років. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на офіційний сайт Переяславської міської ради.

Тетяна Майстренко представила членам конкурсної комісії програми розвитку бібліотечної сфери на один та п’ять років. Зокрема зазначила, що бачить розвиток бібліотечної сфери в “організації комплексного, всебічного оновлення всіх ланок бібліотечної справи відповідно до вимог сучасного життя, а також у підвищенні доступності, якості та ефективності надання бібліотечних послуг населенню”. Раніше вона очолювала централізовану бібліотечну систему району.

Новостворена публічна бібліотека має у своїй структурі відокремлені підрозділи (філії) – сільські бібліотеки, що розташовані поза її місцезнаходженням та здійснюють всі або частину її функцій: Великокаратульську, Вовчківську, Гайшинську, Гланишівську, Дем’янецьку, Мазінську, Харківську. Розміщується заклад на вулиці Сковороди, 60. За цією адресою, власне, раніше була центральна районна бібліотека.

Віталій Усик

Нагору