ВЛАДА

У Переяславі створюють публічну бібліотеку. Вона матиме сім філій у селах

На сесії міськради 24 грудня прийняли рішення про створення комунального закладу “Переяславська публічна бібліотека”. Він матиме сім філій у селах Переяславської ТГ.

Зокрема, прийняли статут закладу. Згідно з ним публічна бібліотека має у своїй структурі відокремлені підрозділи (філії) – сільські бібліотеки, що розташовані поза її місцезнаходженням та здійснюють всі або частину її функцій: Великокаратульську, Вовчківську, Гайшинську, Гланишівську, Дем’янецьку, Мазінську, Харківську. Про це повідомляє Інформатор.

– У Переяславі не було закладу бібліотечної сфери, тому що централізована бібліотечна система, яка існувала, була в комунальній власності району, а його ліквідували, – пояснила Інформатору Анна Скляренко, яка стажується на посаду начальника відділу культури та туризму міськради. – Згідно із законодавством не може призупинятися надання цих послуг, тому тепер ми намагаємося запустити цю “машину” на базі закладу, який вже є у Переяславі. Ми б хотіли, щоб зміни були не лише в структурі, а й такі, що побачать люди. Плануємо писати гранти, залучати альтернативні джерела фінансування. У межах бюджету хочемо зробити щось на кшталт центру: щоб, окрім читального залу та абонементів, там надавалися ширші послуги. Буде оголошений конкурс на посаду директора, вислухаємо їхні програми розвитку.

Переяславська публічна бібліотека розміщуватиметься на вулиці Сковороди, 60. За цією адресою, власне, раніше була центральна районна бібліотека.

На цій же сесії затвердили загальну чисельність та структуру керівного складу та виконавчих органів Переяславської міської ради. У деяких відділах будуть скорочення.

Віталій Усик

Нагору