ВЛАДА

У структурі міської ради Переяслава планують скорочення. Буде понад 104 штатні одиниці

На сесії 24 грудня затвердили загальну чисельність та структуру керівного складу та виконавчих органів Переяславської міської ради. У деяких відділах будуть скорочення.

У комітеті міської ради створять новий відділ – внутрішнього аудиту. У ньому працюватимуть дві людини: начальник та головний спеціаліст. Також реорганізують організаційний відділ, на його базі утворять відділ з питань організаційно-інформаційної роботи та комп’ютерного забезпечення. На базі управління економіки створять відділ економіки та зовнішніх зв’язків, а також відділ комунального майна.  Загалом у штаті керівного складу та виконавчів органів міськради буде 104,75 одиниці. Про це повідомляє Інформатор.

У центрі надання адміністративних послуг скоротять одну посаду адміністратора та одну посаду державного реєстратора; в загальному відділі – одну посаду головного спеціаліста; у відділі ведення Державного реєстру виборців – посаду головного спеціаліста; у відділі з питань фізичної культури, молоді, спорту та охорони здоров’я – одну посаду головного спеціаліста; у службі у справах дітей та сім’ї – одну посаду головного спеціаліста. Загалом скоротять шість штатних одиниць. Рішення вступить у дію з 1 березня 2021 року.

– Складна економічна ситуація змушує нас йти на такі радикальні кроки, – прокоментував на сесії голова міськради Вячеслав Саулко. – Зараз доведеться звільняти навіть тих людей, які добре працюють. Ми видамо відповідні розпорядження, однак ще щонайменше два місяці ці люди працюватимуть на своїх посадах. Протягом цього часу ми, можливо, ще внесемо зміни до цього питання: наприклад, когось залишимо або додамо штатних одиниць до якогось структурного підрозділу. Новий віддділ внутрішнього аудиту контролюватиме законність усієї фінансової діяльності міського самоврядування.

Цей проєкт рішення підтримали 15 депутатів – його прийняли.

Нагадаємо, на цій же сесї депутати розглянули питання “Про виплату середньомісячної заробітної плати колишньому міському голові Костіну Тарасу Вікторовичу”. За пів року він може отримати майже 305 тисяч гривень.

Віталій Усик

Нагору