ЖИТТЯ

Погода на 12 лютого: у Переяславі буде сніг та сильний вітер

Завтра температура повітря знизиться до 13 градусів морозу. Протягом усього дня прогнозують сніг.

Протягом усього дня 11 лютого йтиме сніг. Найхолодніше буде ввечері – 13 градусів морозу. Тепліше буде вночі – 2 градуси морозу. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.ua.

На дорогах замерзатиме мокрий сніг, тому водіям варто бути обережними. Швидкість вітру посилиться до 9-17 м/с. Опади – 2,3 мм. Вологість повітря складатиме 68-89%. Тривалість дня 12 лютого – 9 годин 57 хвилин. Завтра день буде довшим на три хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:10, а захід – о 17:07.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1995 та 1997 роках – 10 градусів тепла, а найнижчу в 1929-му – 27,4 градуса морозу.

Народний прогноз:

12 лютого відзначають Собор учителів і святителів Василя Великого, Григорія Богослова та Іоана Златоуста. Погоду цього дня передвіщав місяць: якщо цієї ночі він був червонуватий, варто чекати сильного вітру. А сильний вітер у свою чергу вказував на сиру погоду: “Вітер здійнявся — до сирого року”. Якщо вітер дув з півночі, а хмар не було, готувались до великих холодів.

Оксана Симоненко

Нагору