Салат із морепродуктами – смачна й неординарна страва. У приготуванні таких салатів використовуються морська капуста, креветки, кальмари, креветки, мідії та інші морепродукти.
Інформатор підготував для вас рецепт салату із морепродуктів, який ви можете приготувати на День святого Валентина.
Інгредієнти:
- 300 г морського коктейлю
- 200 г листів салату
- сік половини лимона
- 1 шматочок тостового хліба
- 1 ст. л. майонезу
- 1 зубчик часнику
- 1 ст. л. соняшникової олії
- 20 г вершкового масла (для смаження хліба)
- сіль та перець за смаком
Приготування:
- Очистіть один зубчик часнику і розтовчіть лезом ножа. Морський коктейль обсмажте на рослинній олії з часником кілька хвилин і перекладіть до тарілки.
- Помийте і обсушіть на паперовому рушнику листя салату. Коли листя просохнуть, порвіть їх руками в салатницю.
- Остиглі морепродукти також викладіть до салатниці.
- Шматочок білого хліба порвіть на шматочки і обсмажте на пательні з вершковим маслом. Обсмажений хліб покладіть до салатниці.
- Заправте салат домашнім майонезом. Поперчіть і посоліть за смаком, додайте сік половини лимона і перемішайте.
Оксана Симоненко