ЖИТТЯ

Погода на 16 лютого: у Переяславі буде сонячно і морозно

Завтра температура знизиться до 19 градусів морозу. Ввечері можна буде помилуватись зірками.

16 лютого погода буде сонячною, але морозною. Ввечері можна буде помилуватись зірками. Найхолодніше буде вранці – 19 градусів морозу, а найтепліше в обідню пору – 11 градусів морозу. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.ua.

На дорогах ситуація не зміниться. Швидкість вітру сягатиме 3-6 м/с. Опадів не спостерігатиметься. Вологість повітря складатиме 58-83%. Тривалість дня 16 лютого – 10 годин 12 хвилин. Завтра день буде довшим на чотири хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:02, а захід – о 17:14.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1957 році – 11,8 градуса тепла, а найнижчу в 1911-му – 23,2 градуса морозу.

Народний прогноз:

16 лютого вшановують пам’ять праведних Симеона-Богоприємця, Ганни-пророчиці та Власія Кесарійського. З цього дня у давнину розпочиналось лагодження — підготовка інструменту для весняного посіву. З цього приводу люди говорили: “На лагодження дід встає вдосвіта — лагодить збрую літню і бороду столітню”. На Власія часто бувають великі калюжі. Але тепла погода цього дня рідкість, адже 16 лютого відоме власієвськими морозами.

Оксана Симоненко

Нагору