Переяслав Перейти на сайт

Із середи в Переяславі встановлять “жовтий” рівень епідемічної небезпеки: що це означає

З 24 лютого на території України встановлять “жовтий” рівень епідемічної небезпеки. Відповідний проєкт постанови прийняли 17 лютого на засіданні уряду.

Кабінет міністрів України продовжив дію карантину до 30 квітня 2021 року. При цьому територія країни знову буде розділятися на рівні епідемічної небезпеки: “зелений”, “жовтий”, “помаранчевий” або “червоний”. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на зміни у постанові Кабміну від 17 лютого.

Як йдеться у постанові, з 24 лютого на всій території України встановлять “жовтий” рівень епідемічної небезпеки. Начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення виконкому Переяславської міської ради Віктор Жарко підтвердив Інформатору, що це стосується і нашого міста: “Після того, як обласна комісія з питань ТЕБ та НС прийме це рішення, вже у понеділок ми у місті приймемо також. Тоді вже офіційно із середи ми будемо в “жовтій” зоні, як і вся Україна, окрім західних областей, де зараз спалах ковіду”.

У “жовтій” зоні буде заборонено:

“Жовтий” рівень епідемічної небезпеки зміниться на “помаранчевий”, якщо в регіоні буде хоча б одна з таких ознак:

“Зелений” рівень епідемічної небезпеки, який дає змогу переглянути підходи до протиепідемічних обмежень в бік пом’якшення, встановлюється одночасно на всій території України. “Червоний” рівень (повний локдаун) встановлюється рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за ініціативою Міністра охорони здоров’я протягом 48 годин з моменту настання підстав.

Нагадаємо, за минулу добу з переяславської ЦРЛ виписали трьох людей, які одужали від коронавірусу. В інфекційному відділені залишається 20 пацієнтів.