ЖИТТЯ

Разом із колишнім мером Переяслава Тарасом Костіним від коронавірусу лікується його мама

Колишній мер Переяслава захворів на COVID-19 та все ще перебуває в лікарні Переяслава. З Тарасом Костіним у палаті лікується його мама.

Тарас Костін 21 лютого повідомив на своїй сторінці у Facebook, що сподівається на виписку з лікарні уже в понеділок, 22 лютого. Але у зв’язку з тим, що до лікарні надходять нові пацієнти із тяжкими захворюваннями, на нього у лікарів поки що немає часу. Про це Тарас Костін розмовів Інформатору.

— Коли мене випишуть з лікарні ще не знаю, це все залежить від лікаря та огляду, — зазначив Костін. — Почуваюся набагато краще, можливо, ще треба пару днів побути в лікарні для профілактики, але не хочеться займати місце іншого хворого. Зі мною в палаті лікується моя мама. Я попросив, щоб ми лікувались разом, адже вона вже старенька (їй 74 роки) та їй потрібен догляд. Так сталось, що я захворів на COVID-19 та її заразив… Мамі вже також ліпше, їй підключали дихальний апарат.

Тарас Костін вчора опублікував пост про перебіг своєї хвороби. Подаємо його, дещо скоротивши:

  • 11 лютого з 19-ї години відчув втрату енергії і слабкість, температуру не міряв. Вранці 12 лютого зник апетит, розболілась голова та підвищилась температура до 37,2 на вечір 37,5. Посилилась слабкість, перестав відчувати запах та смак, розпочався кашель та цього дня здав тест “Біо плюс”.
  • На ранок 13-го температура нормалізувалась — 36,6, медикаменти не приймав, пив 2-3 літри теплого чаю з лимоном та імбирем. Ввечері 13-го температура знову підвищилась вже до 37,8. Кашель збільшився. Вранці 14-го температура стала в норму — 36,6 на вечір 38. Кашель тримався та з’явилась задишка. Консультуюсь в телефонному режимі із Ольгою Іванівна Рондзістою (завідувачкою інфекційного відділення): динаміка погіршується є підозра на запалення легень.
  • Ввечері 15-го отримав позитивний тест. Температура в нормі — 36,6. Кашель тримається, задишка теж. На вечір температура 38. 9:00, 16-го йду до лікаря на огляд. Здав усі аналізи, о 10:00 пройшов рентген легень — виявили запалення (пневмонію). Ольга Іванівна розміщує на стаціонарне лікування в інфекційному відділенні. Далі пішли уколи, крапельниці, пігулки, паралельно продовжую пити вітамінні чаї, 2-3 літри в день. Ввечері 16-го температура в нормі, кисень в нормі.
  • На ранок 17-го головні болі повністю минають, з’явився апетит, температура стабілізувалась, кашель зменшився, задишка зникла. 18-го тривають уколи, крапельниці, пігулки. Всі процедури згідно з призначеннями, кисень, температура, тиск в нормі. Кашель залишається, вживаю 3-4 літри рідини (чай, закваска молочна, вода “Моршинська”), приймаю вітамін С, D, цинк. 19-го (дев’ятий день хвороби), апетит в нормі температура теж, з’явилося відчуття смаку. 20-го лютого, 10-й день хвороби (субота), всі показники в нормі, сподіваюсь що в понеділок випишуть.
  • Усі медикаменти надавались безкоштовно (в межах протоколу). Медичні сестри поза межами своїх обов’язків ходили в аптеку за додатковими, необхідними препаратами. Кисень в лікарні в достатній кількості, в кожній палаті кисневе обладнання. В моїй палаті було тепло, батареї гарячі.

Умови, в яких лікується Тарас Костін зі своєю мамою

Харчування у лікарні

Нагадаємо, що з 24 лютого на території України встановлять “жовтий” рівень епідемічної небезпеки. Відповідний проєкт постанови прийняли 17 лютого на засіданні уряду.

Оксана Симоненко

Фото із Facebook-сторінки Тараса Костіна

Нагору