ВЛАДА

Від ненависті до любові – один місяць: Вячеслав Саулко тепер задоволений роботою поліції Переяслава

На сьомій сесії Переяславської міської ради про роботу поліції у 2020 році звітував начальник місцевого відділу Максим Дьомін. Вячеслав Саулко вже не висловлював свого невдоволення.

На шостій сесії міської ради 21 січня голова громади Вячеслав Саулко висловив незадоволення роботою місцевого відділу поліції. “Немає жодних звітів, повідомлень про стан злочинності в нашому місті. Тому постає питання про створення у нашій громаді муніципальної поліції. Я змушений буду звертатися до голови КОДА, до вищестоячих контролюючих органів з повідомленням про те, що співпраці наразі не існує. Я гарантую, що тут працюватиме та поліція, яка справді охоронятиме громадський порядок”, – говорив тоді він. Наводив приклади неякісної роботи поліцейських: масове вирубування лісів, рух вулицями міста великогабаритного транспорту, робота розважальних закладів під час карантину, вимкнені “блималки” під час роботи копів. Однак депутати запропонували дати переяславським правоохоронцям ще один шанс, захотіли почути звіт через місяць. Про це повідомляє Інформатор.

На сьомій сесії 18 лютого депутати вислухали звіт начальника відділу поліції №1 (м. Переяслав) Бориспільського РУП ГУНП у Київській області Максима Дьоміна. Цього разу риторика Саулка кардинально змінилася:

– Ви пам’ятаєте мій емоційний виступ минулого разу. Але сьогодні я хочу подякувати керівникові нашої поліції, привітати його з призначенням (тепер Дьомін не т.в.о. начальника – ред.). І після цього випробувального періоду я з упевненістю можу сказати, що нашій громаді не потрібен жоден інший начальник поліції. Вдячний депутатам, які стримали мене від того, щоб я на всю Україну не принизив цього чоловіка. Зверніть увагу, що буквально на другий день після тієї сесії “Монтану” прикрили, почали затримувати фури, “мигалки” працюють. Щодня я отримую на пошту інформацію про те, що робить поліція.

Після цих слів депутати почали аплодувати. І одноголосно проголосували за те, щоб взяти звіт начальника поліції до відома. Щодо самого звіту, то ситуація на території обслуговування відділу минулого року була такою:

  • 7748 повідомлень про вчинення кримінальних правопорушень та інші події (на 200 більше, ніж попереднього року);
  • 240 кримінальних проваджень (менше на 61), з яких 107 особам повідомили про підозру та 81 обвинувальний акт скерували до суду;
  • не зареєстрували жодного кримінального провадження щодо умисних вбивств (у 2019-му було два);
  • 125 крадіжок, з яких 57 розкрито (у 2019-му 85/29);
  • 6 грабежів, всі розкрито;
  • розбійних нападів не зареєстровано (у 2019-му був один);
  • склали 4056 адміністративних протоколів (3648);
  • 94 протоколи за керування автомобілем у нетверезому стані; штрафів склали на суму 926583 грн, однак сплачено 250810 грн з них.

Максим Дьомін зазначив, що наразі основними завданням є збільшення секторів реагування патрульної поліції. Пріоритетні напрямки роботи підрозділу на 2021 рік: боротьба з незаконним обігом наркотиків та з майновими злочинами.

Нагадаємо, що в громадах Київщини активно втілюється проєкт “Поліцейський офіцер громади”. До нього вже долучаються всі громади Переяславщини, окрім, власне, Переяславської.

Віталій Усик

Фото із сайту міської ради

Нагору