ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: як приготувати домашнє морозиво

Літо ще не скоро, а морозива вже хочеться? Не потрібно чекати – саме час його приготувати. Для цього не знадобиться багато інгредієнтів та часу.

Детальніше, як приготувати морозиво в домашніх умовах, розповість Інформатор.

Інгредієнти:

  • 500 г молока
  •  150 г цукру
  •  3 яйця
  •  150 мл вершків

Приготування:

  1. Збийте яйця з цукром – до розчинення цукру, до піни навіть не потрібно.
  2. Нагрійте молоко до 50-60°С та додайте яєчну суміш.
  3. На невеличкому вогні варіть ваше майбутнє морозиво, ретельно помішуючи. До кипіння не доводьте, проте, як тільки суміш почне трохи густіти, вимикайте.
  4. Охолодіть при кімнатній температурі й додайте вершки.
  5. Перекладіть домашнє морозиво у форму й поставте у морозилку.
  6. Через пів години вийміть форму і перемішайте морозиво. Зробіть ще такі перемішування 3-4 рази.
  7. Почекайте ще 8-9 годин і смакуйте з варенням, фруктовим сиропом або свіжими ягодами.

Оксана Симоненко

Нагору