Літо ще не скоро, а морозива вже хочеться? Не потрібно чекати – саме час його приготувати. Для цього не знадобиться багато інгредієнтів та часу.
Детальніше, як приготувати морозиво в домашніх умовах, розповість Інформатор.
Інгредієнти:
- 500 г молока
- 150 г цукру
- 3 яйця
- 150 мл вершків
Приготування:
- Збийте яйця з цукром – до розчинення цукру, до піни навіть не потрібно.
- Нагрійте молоко до 50-60°С та додайте яєчну суміш.
- На невеличкому вогні варіть ваше майбутнє морозиво, ретельно помішуючи. До кипіння не доводьте, проте, як тільки суміш почне трохи густіти, вимикайте.
- Охолодіть при кімнатній температурі й додайте вершки.
- Перекладіть домашнє морозиво у форму й поставте у морозилку.
- Через пів години вийміть форму і перемішайте морозиво. Зробіть ще такі перемішування 3-4 рази.
- Почекайте ще 8-9 годин і смакуйте з варенням, фруктовим сиропом або свіжими ягодами.
Оксана Симоненко