ЖИТТЯ

Чому скасували рух автобусів з Переяслава до Черкас

Крім Києва, для переяславців є ще один популярний маршрут до міста обласного значення — Черкас. Раніше в Переяслав приїздили автобуси з Києва і забирали наших містян до Черкас, але зараз такої можливості немає. Ми дізналися причини.

Ходити маршрутки сполучення Черкаси-Переяслав-Київ (о 14:00) та Київ-Переяслав-Черкаси (в нашому місті відправлення було о 10:04) припинили приблизно трьох місяців тому. Черкаські диспетчери повідомили Інформатору, що перевезення припинилися з 23 листопада 2020 року.

Контакти перевізника нам не надали, втім, деяку інформацію ми отримали у відділі експлуатації міста Черкаси:

— Скасували, зрозуміло, через карантин. Тоді багато хто хворів. А потім ще й погода погіршилася та дорожні умови взагалі стали складними.

Є шанс, що рух за маршрутом Київ-Переяслав-Черкаси відновиться вже цієї весни. Втім, це не гарантовано. Цьому сприятиме покращення погодних умов і поліпшення епідеміологічної ситуації в країні. Наразі популярний варіант для поїздок у Черкаси — зловити попутку біля АЗК “KLO” (54 кілометр автошляху Бориспіль-Дніпропетровськ-Запоріжжя) — там часто проїжджають автобуси автосполучення Київ-Черкаси.

До речі, якщо ви не встигли подивитися наше відео із пресконференції голови Переяславської міськради Вячеслава Саулка, ось вам текст. Як кажуть, написане пером не волочиш і волом.

Юлія Кравченко

Нагору