Солити рибу в домашніх умовах простіше, ніж здається на перший погляд. Варто також пам’ятати й про те, що це набагато вигідніше в фінансовому плані. Такою рибою варто ласувати з вареною картопелькою.
Інформатор підготував для своїх читачів один із варіантів домашнього засолу скумбрії.
Продукти:
- ціла скумбрія
- 3 ст.л. солі
- суміш перців за смаком
- 1 або 2 цибулини
- 1-2 ч.л. оцту 9%
- 1 ч.л. цукру
- 2 ст.л. рослинної олії
- лимон за смаком
Спосіб приготування:
- Ножем розріжте черевце риби. Вийміть кишки і відріжте голову. Промийте і обсушіть рибу. Розріжте її вздовж хребта. Можна вийняти хребет.
- Рясно посипте сіллю скумбрію зверху і всередині, також можна додати суміш мелених перців. Складіть дві половинки.
- Загорніть рибку в пластиковий пакет і залишіть в холодильнику солитися на добу.
- Скумбрію промийте і розріжте на шматочки.
- Обчистіть і вимийте цибулю. Наріжте її півкільцями.
- Полийте цибулю оцтом (1 ч.л.), додайте цукор. Цибулю добре перемішайте і злегка відіжміть, щоби вона пустила сік. Маринуйте приблизно 5 хвилин.
- Викладіть підготовлену солону скумбрію в тарілку, скропіть оцтом (за бажанням) і рослинною олією. Викладіть мариновану цибулю та скибочки лимону.
Юлія Кравченко