ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: засоліть скумбрію вдома

Солити рибу в домашніх умовах простіше, ніж здається на перший погляд. Варто також пам’ятати й про те, що це набагато вигідніше в фінансовому плані. Такою рибою варто ласувати з вареною картопелькою.

Інформатор підготував для своїх читачів один із варіантів домашнього засолу скумбрії.

Продукти:

  • ціла скумбрія
  • 3 ст.л. солі
  • суміш перців за смаком
  • 1 або 2 цибулини
  • 1-2 ч.л. оцту 9%
  • 1 ч.л. цукру
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • лимон за смаком

Спосіб приготування:

  1. Ножем розріжте черевце риби. Вийміть кишки і відріжте голову. Промийте і обсушіть рибу. Розріжте її вздовж хребта. Можна вийняти хребет.
  2. Рясно посипте сіллю скумбрію зверху і всередині, також можна додати суміш мелених перців. Складіть дві половинки.
  3. Загорніть рибку в пластиковий пакет і залишіть в холодильнику солитися на добу.
  4. Скумбрію промийте і розріжте на шматочки.
  5. Обчистіть і вимийте цибулю. Наріжте її півкільцями.
  6. Полийте цибулю оцтом (1 ч.л.), додайте цукор. Цибулю добре перемішайте і злегка відіжміть, щоби вона пустила сік. Маринуйте приблизно 5 хвилин.
  7. Викладіть підготовлену солону скумбрію в тарілку, скропіть оцтом (за бажанням) і рослинною олією. Викладіть мариновану цибулю та скибочки лимону.

Юлія Кравченко

Нагору