ЖИТТЯ

У Переяславі експонується унікальна виставка поштових марок: так вшановують Шевченка

10 березня у Переяславі відкрилася виставка марок до 160-ї річниці від дня смерті Тараса Шевченка, вона триватиме до 1 червня. Потрапити до музею можна за вхідним квитком.

10 березня у Переяславі відкрилася виставка поштових марок до 160-ї річниці від дня смерті Тараса Шевченка, вона триватиме до 1 червня. Виставка експонується в музеї “Заповіту” на вулиці Шевченка, 8 з 9:00 до 17:00. На марках зображений сам поет або ж герої його творів. Також тут можна подивитись й інші експонати, що стосуються Кобзаря. Вхідний квиток коштує 40 гривень для дорослих та 20 для дітей та пенсіонерів.

Детальніше про виставку Інформатору розповіла Наталія Кухарєва, завідувачка музею “Заповіту” Т.Г. Шевченка:

— На виставці представлено 37 марок із фондової колекції НІЕЗ “Переяслав”, яка включає в себе 26 поштових марок СРСР та 11 марок, виданих поштою України у 1994, 2002, та 2012 роках, а також 21 марка із приватної колекції Віктора Ревеги, завідувача сектору обліку музейних цінностей. Фондова колекція поштових марок заповідника почала формуватись у кінці 70-х років минулого століття. Філателістичні екземпляри, присвячені Тарасові Шевченку, почали надходити у 80-х роках.

1

2

3

4

5

7

Нагадаємо, що 9 березня до 207-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка в Переяславі провели урочистості. Захід відбувся на території музею “Заповіту” Т.Г. Шевченка.

Оксана Симоненко

Фото та відео надала Катерина Нагайко

Нагору