ЖИТТЯ

Чемпіонат Переяславщини з футзалу: “золотий” матч закінчився нічиєю на користь “Кристала”

“Кристал” впевнено рухається до чемпіонства Переяславщини з футзалу. Однак йому мало не зробив підніжку “Матадор”.

Сьогодні, 13 березня, відбувся черговий тур чемпіонату Переяславщини з футзалу. У вищій лізі зустрілися головні претенденти на чемпіонство. У випадку перемоги переяславського “Матадора” над яготинським “Кристалом” боротьба за перше місце максимально загострилася б. Будь-який інший результат практично стовідсотково робить “Кристал” чемпіоном. Інформатор розповідає про цей надважливий матч прямо зі спортзалу в університеті.

Перший тайм явно краще провів “Кристал”: першим відкрив рахунок і навіть вів з перевагою у два м’ячі – 3:1. Звичайно, давалося в знаки й те, що у яготинців була довша лавка запасних. Можна було проводити заміни цілими “четвірками” польових гравців. Однак “Матадор”, вочевидь, драйвило те, що відступати нікуди: це був останній шанс зачепитися за чемпіонство. Тож перша половина зустрічі закінчилася з рахунком, який відкладав усе до другого тайму, – 4:3 на користь “Кристала”.

А вже на старті другого тайму “Матадор” забив двічі й вийшов уперед. Особливо запам’ятався п’ятий м’яч від Юрія Кривенка – в падінні з розвороту. І можливо, це було б красивим завершенням матчу і добре для інтриги в чемпіонаті. Однак з цим точно не міг погодитися “Кристал” і в середині тайму зробив рахунок 5:5. Останні хвилини – це боротьба, подекуди груба, багато жовтих карток та навіть вилучення голкіпера “Кристала” Юрія Галайтати за затримку часу (друга жовта). В один із моментів після жорсткого фолу на Владиславові Петровському з “Кристала” на майданчик вибігли навіть не учасники матчу, щоб з’ясувати стосунки. Арбітри все-таки змогли усіх втихомирити. Зрештою 5:5, і “Кристал” зберігає п’ятиочкову перевагу над конкурентами за три тури до фінішу.

Інші матчі вищої ліги завершилися так: Велика Каратуль – BOSS (випускники університету) 1:4, “Дружба” (Згурівка) – “Переяслав” 2:5. Турнірна таблиця наразі має такий вигляд: 1. “Кристал” – 22 очки; 2. “Матадор” – 17 (має пропустити один тур та має гру в запасі із Великою Каратуллю); 3-4. “Дніпро”, BOSS (має пропустити один тур та має гру в запасі із “Дружбою”) – по 16; 5. “Переяслав” – 14; 6. “Дружба” – 4 (має пропустити один тур та має гру в запасі із BOSS); 7. Велика Каратуль – 0 (має гру в запасі із “Матадором”).

У першій лізі неочікувано синхронно втратили очки лідери – Вовчків та “Матадор-2”. Вовчківчани поступилися переяславським “Солонцям” 3:5, а “Матадор-2” зіграв унічию 2:2 із “Солонцями STAR”. “Амер” із Поліг-Чобітьок здобув першу перемогу в лізі – над “Церерою” (Студениківська ТГ) 3:2. Циблі отримали технічну перемогу над Капустинцями (Яготинщина), яких дискваліфікували з чемпіонату. Тут лідирують Вовчків із 30 очками, “Матадор-2” із 25-ма та грою в запасі з “Амером”, “Солонці STAR” та Циблі, в яких по 22 очки.

Розчарування гравців “Матадора”

“Матадор” більше атакував у другому таймі

Контратаки “Кристала” були гострими

Небезпечний момент біля воріт “Кристала”

Нагадаємо, що цьогорічний чемпіонат Переяславщини з футболу охоплюватиме ті ж межі, що й раніше, – Переяславську, Студениківську, Ташанську, Циблівську, Дівичківську територіальні громади. Однак створили групу з обласної асоціації, яка буде їздити по регіонах і дізнаватися, як краще організувати чемпіонат вже наступного, 2022 року.

Віталій Усик

Нагору