ЖИТТЯ

Переяслав-Хмельницького району вже немає, але чемпіонат з футболу на його території буде

Через ліквідацію Переяслав-Хмельницького району постало питання щодо майбутньої організації районного чемпіонату з футболу. Тож 25 лютого зібралися представники Київської обласної асоціації футболу.

На засіданні Київської обласної асоціації футболу розглядали два варіанти реорганізації районних федерацій футболу. За першим проєктом мало б утворитися сім районних асоціацій футболу (Броварська, Бориспільська, Білоцерківська, Фастівська, Обухівська, Бучанська та Вишгородська), кожна може самостійно проводити чемпіонат району, кубок, суперкубок, дитячо-юнацькі змагання, футзальні першості тощо. За другим проєктом ці новоутворені асоціації мають групуватися на три підрозділи, і в кожному окремо проводяться ті ж змагання. Жоден із варіантів поки що не підтримали. Про це Інформатору повідомив голова Переяслав-Хмельницької районної федерації футболу та начальник міського відділу фізкультури та спорту Владислав Столяренко.

Тож цьогорічний чемпіонат Переяславщини з футболу охоплюватиме ті ж межі, що й раніше, – Переяславську, Студениківську, Ташанську, Циблівську, Дівичківську територіальні громади. Однак створили групу з обласної асоціації, яка буде їздити по регіонах і дізнаватися, як краще організувати чемпіонат вже наступного, 2022 року.

До 19 квітня триває період підтвердження участі від команд. Чемпіонат стартує на початку травня.

Нагадаємо, що наразі триває чемпіонат Переяславщини з футзалу. В обох лігах визначилися явні фаворити: “Кристал” у вищій та Вовчків у першій.

Віталій Усик

Фото Переяслав.City

Нагору