ЖИТТЯ

Погода на 16 березня: у Переяславі буде хмарно з проясненнями

Дорога завтра зранку буде вологою. Вранці буде найхолодніше – 1 градус тепла.

16 березня погода буде хмарною, але час від часу виглядатиме сонце. Вночі на небі можна буде побачити зірки. Найхолодніше буде вранці – 1 градус тепла. Найтепліше буде 0 17:00 – 8 градусів тепла. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.ua.

Дорога зранку буде вологою. Швидкість вітру сягатиме 5-12 м/с. Вологість повітря складатиме 72-90%. Опадів не спостерігатиметься. Тривалість дня 16 березня – 11 годин 55 хвилин. Завтра день буде довшим на три хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 6:05, а захід – о 18:00.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1937 році – 13,7 градуса тепла, а найнижчу в 1942-му – 18 градусів морозу.

Народний прогноз:

У цей день вшановують пам’ять протоієрея Петра Турчанинова. У минулі часи помітили: яка середина березня – таке і літо. У селян була традиція обходити навхрест поле, тим самим вказували, що “сонцю ніколи відпочивати, потрібно і вологу вести, сніжицею поле поїти”. З цього дня для городників розпочинається підготовка картоплі на посадку.

Оксана Симоненко

Нагору