ЖИТТЯ

На базарі у Переяславі продавці не дотримуються карантинних вимог: чи заборонять торги

Підприємці на недільному базарі в Переяславі не дотримуються карантинних вимог. Про це на засіданні комісії з питань ТЕБ та НС повідомив голова міськради Вячеслав Саулко.

15 березня відбулося сьоме позачергове засідання комісії з питань ТЕБ та НС. Одним із питань, яке розглядали, було про дотримання протиепідемічних вимог підприємцями під час традиційного недільного базару на вулиці Шкільній у Переяславі. Голова міськради Вячеслав Саулко повідомив, що згідно з даними районного управління Держпродспоживслужби та поліції, більшість підприємців частково або повністю ігнорують виконання протиепідемічних заходів. Це передає Інформатор, посилаючись на протокол комісії.

Йдеться про те, що більшість підприємців не носять масок або ж надягають їх неправильно (не прикривають носа та рота), не дотримуються соціальної дистанції. Також у протоколі зауважується, що при запровадженні карантину навесні 2020 року підприємці обіцяли посилено дотримуватися всіх умов, лише б їм дозволили працювати.

На засіданні прийняли рішення повідомити про ці порушення директору КП “Переяславський міський ринок” Олександрові Опінку та всім підприємцям. Наступної неділі, 21 березня, представники поліції та Держпродспоживслужби проведуть виїзну перевірку базару на Шкільній із фото- та відеофіксацією. Якщо вони виявлять порушення вимог, буде підготовано проєкт рішення щодо заборони проведення недільного ярмарку на Шкільній.

Нагадаємо, на цьому ж засіданні на дистанційне навчання перевели ще одну школу Переяславської ТГ. У вчительки закладу виявили коронавірус.

Віталій Усик

Нагору