ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте у піст вінегрет

15 березня розпочався Великий піст і багато продуктів та страв під забороною. Вінегрет дуже ситний та чудово підійде до пісного столу.

Детальніше про приготування цього салату розповість Інформатор.

Інгредієнти:

  • 2 буряки
  • 4 картоплини
  • 1 морквина
  • 1 цибулина
  • 3 солоних огірки
  • 200 г квашеної капусти
  • 200 г консервованого зеленого горошку
  • 3 ст. ложки нерафінованої соняшникової олії
  • дрібка цукру
  • сіль за смаком

Приготування:

  1. Ретельно помийте буряк, картоплю, моркву і відваріть в мундирах до готовності. Найдовше доведеться варити буряк, залежно від розмірів – 40-60 хвилин. Готовність овочів перевіряється виделкою або ножем.
  2. Відварені овочі очистіть від шкірки і поріжте однаковими невеликими кубиками. Цибулю дрібно поріжте. Із зеленого горошку зцідіть рідину. З капусти зцідіть розсіл, при необхідності подрібніть її.
  3. Солоні огірки бажано очистити від шкірки, так вінегрет вийде ніжнішим за консистенцією. Якщо всередині огірків багато розсолу, зцідіть його. Огірки також поріжте кубиками.
  4. З’єднайте усі овочі, додайте цукор і сіль за смаком, перемішайте. Заправте вінегрет соняшниковою олією і знову перемішайте. Дайте настоятися 20-30 хвилин.

Оксана Симоненко

Нагору