15 березня розпочався Великий піст і багато продуктів та страв під забороною. Вінегрет дуже ситний та чудово підійде до пісного столу.
Детальніше про приготування цього салату розповість Інформатор.
Інгредієнти:
- 2 буряки
- 4 картоплини
- 1 морквина
- 1 цибулина
- 3 солоних огірки
- 200 г квашеної капусти
- 200 г консервованого зеленого горошку
- 3 ст. ложки нерафінованої соняшникової олії
- дрібка цукру
- сіль за смаком
Приготування:
- Ретельно помийте буряк, картоплю, моркву і відваріть в мундирах до готовності. Найдовше доведеться варити буряк, залежно від розмірів – 40-60 хвилин. Готовність овочів перевіряється виделкою або ножем.
- Відварені овочі очистіть від шкірки і поріжте однаковими невеликими кубиками. Цибулю дрібно поріжте. Із зеленого горошку зцідіть рідину. З капусти зцідіть розсіл, при необхідності подрібніть її.
- Солоні огірки бажано очистити від шкірки, так вінегрет вийде ніжнішим за консистенцією. Якщо всередині огірків багато розсолу, зцідіть його. Огірки також поріжте кубиками.
- З’єднайте усі овочі, додайте цукор і сіль за смаком, перемішайте. Заправте вінегрет соняшниковою олією і знову перемішайте. Дайте настоятися 20-30 хвилин.
Оксана Симоненко