ЖИТТЯ

МОН рекомендує перевести навчальні заклади на “дистанційку”: що буде в Переяславі

МОН рекомендувало перевести навчальні заклади на дистанційну форму. Школи в Переяславі дотримуються цих вимог.

Міністерство освіти на науки через стрімке поширення COVID-19 рекомендує перевести школи, коледжі та вищі навчальні заклади на дистанційну форму навчання. Учнів 5-11 класів, закладів професійно-технічної освіти та студентів закладів фахової передвищої та вищої освіти пропонують перевести на “дистанційку”. Рекомендації стосуються регіонів, які перебувають наразі у “жовтій” та “помаранчевій” зонах. Переяслав – на “помаранчевому” рівні, тож Інформатор дізнався, як працюватимуть школи та університет у нашому місті.

Начальник міського відділу освіти Петро Ярмоленко повідомив, що із понеділка, 22 березня, всі школи Переяславської ТГ йдуть на тижневі канікули. Якщо ситуація вимагатиме, вони будуть продовжені. Спочатку канікули планували із 5 квітня. Наразі у громаді через виявлені випадки захворювання на коронавірус зачинені ЗОШ №4, Дем’янецька гімназія та частково ЗОШ №7 (ходять до закладу лише учні молодших класів).

Проректор з навчально-методичної роботи Університету Григорія Сковороди у Переяславі Вячеслав Різник розповів, що заклад наразі працює згідно з Постановою Кабміну №104 від 17 лютого 2021 року, у якій вказані обмеження за карантинними зонами. Як він зазначив, в університеті дотримуються всіх зазначених у Постанові вимог: зокрема, не більше 50% здобувачів в аудиторіях, заходи за участі не більше однієї навчальної групи, соціальна дистанція тощо. Наразі в університеті діє змішана форма навчання, тобто студент може сам обрати, як йому навчатися: дистанційно чи очно.

– Ми постійно моніторимо ситуацію із захворюванням в університеті, – зазначив Вячеслав Різник. – За найсвіжішими даними у нас один виявлений випадок коронавірусу серед здобувачів і один серед викладачів. На 4300 студентів це зовсім маленька статистика. Але як тільки ми побачимо негативну динаміку, збиратимемо термінове засідання комісії й повністю переходитимемо на дистанційну форму навчання.

Нагадаємо, станом на ранок 16 березня в переяславській лікарні перебуває 82 пацієнти з COVID-19. З-поміж них – 34 жителі Переяславської ТГ та 23 із сіл інших ТГ колишнього району.

Віталій Усик

Нагору