ЖИТТЯ

“Наступного дня вже дрова рубав”: священник із Переяслава Дмитро Волошин вакцинувався від коронавірусу

Настоятель Свято-Єфремівської церкви (що на території лікарні Переяслава) Дмитро Волошин нещодавно вакцинувався від коронавірусу. Він наголошує, що потрібно прислуховуватися до медиків, а не до псевдоекспертів. Ми дізналися, чому він вирішив пройти вакцинацію та як почувається.

Інформатор поспілкувався із священником Дмитром Волошиним, котрий вакцинувався у середу, 17 березня, вакциною Astra Zeneca Covishield. Він поділився з нами своїм досвідом.

Як ви потрапили на вакцинацію?

— Я так розумію, в нас почали вакцинувати всіх, а не лише медиків, у зв’язку з тим, що немає багатьох охочих. Скоріш за все, через це бувають залишкові дози. В одній упаковці є по 20 чи по 10 капсул, я точно не знаю. Коли її відкривають, все потрібно використати, тому що через деякий час ця вакцина вже буде недіючою. Можна було запитати, і якщо є якийсь залишок, можна потрапити на вакцинацію.

Чому вирішили це зробити?

— У нас є Закон України, в якому описано, що кожна людина повинна дбати про своє здоров’я і так само не наражати на небезпеку здоров’я інших. Зараз такий час, коли, на жаль, загальної громадської відповідальності немає. Кожен думає лише про себе. Я вакцинувався, тому що як-не-як спілкуюся із багатьма людьми: я і священник, і у військовій частини підтримую зв’язок. Для того, щоб нікому не створити зайвих проблем, вирішив вакцинуватися. Я не боявся, бо не думаю, що хтось зацікавлений в тому, щоб нам зробити погано. Знаю, що багато фейків є з приводу того, що вакцинуватися не можна, що препарати неякісні, що це взагалі змови масонів. Я рівняюся на іншу країну, в якій я був декілька раз у відрядженні, — це Канада. Вони там не призупинили вакцинацію, до речі, тією ж самою вакциною.

Яке самопочуття після процедури?

— Все дуже добре. В мене ніяких проблем немає. Переніс це дуже легко. Трішки рука боліла ввечері, але в принципі це все. Підвищеної температури або інших побічних ефектів, як у моєї дружини (вона працює в лікарні — ред.), в мене не було. Я на наступний день вже спокійно дрова рубав. Але це в мене так, а, можливо, в когось було по-інакшому.

Нагадуємо, директорка місцевої лікарні також пройшла вакцинацію. Детальніше за посиланням.

Юлія Кравченко

Фото із Facebook-сторінки Дмитра Волошина

Нагору