ЖИТТЯ

Для собак з притулку в Переяславі шукають домівку: історії Толіка, Жучки та Ушастої

У собачому притулку в Переяславі зараз 67 тваринок. Така ж кількість собачок була й минулого тижня. Кожна з цих тваринок мріє потрапити у нову сім’ю. Сьогодні ви познайомитеся ближче з трьома мешканцями пункту перетримки — Толіком, Жучкою та Ушастою.

Тетяна Чеботарь, голова ГО “У добрі руки”, розповіла Інформатору історії трьох собак з притулку.

ТОЛІК

Толіка знайшли восени минулого року в мікрорайоні Борисівка. Він одразу ж поїхав на перетримку до кінолога Наталії Куценко. Зараз цьому песику приблизно 10 місяців, він стерилізований. Тетяна Чеботарь зазначає, що активність та непосидючість цього цуцика довго не давала його сфотографувати. Толік дуже грайливий та потребує чимало простору.

Толік

ЖУЧКА

Дівчинка з кличкою Жучка раніше вже мала сім’ю — вона жила у безвідповідальних людей-орендаторів, які виїхали з квартири і просто залишили собачку там. До представників організації “У добрі руки” звернулися сусіди тих людей. Тепер Жучка живе у притулку, та все ж мріє про нову домівку. Вона стерилізована. Зовні трохи нагадує таксу — коротконога та з кривуватими лапками, але це тільки надає їй особливого шарму.

Жучка

УШАСТА

Окрім клички Ушаста, ця собачка має ще кілька імен: вона ж Аліса, Чупакабра, Найда та Рапунцель. Ушаста два роки тому на Різдво народила цуциків у приміщенні автостанції. Їх швидко порозбирали люди, а Ушасту стерилізували волонтери ГО “У добрі руки” та випустили у місто. Взимку Ушасту знову знайшли. Вона була біля ТЦ “Магніт” у жахливому стані. Як виявилося, собака отруїлася, але її все ж таки врятували. Тепер люди просять, щоб її знову випустили у місто. Втім, волонтери рішуче налаштовані віддати Ушасту в добрі руки, тільки в домівку. Тетяна Чеботарь говорить, що наступного разу вони можуть просто не встигнути врятувати життя собаки. Ушаста дуже красива: має великі вуха (через це, певно, й називають її Чупакаброю), видовжену мордочку та яскраві карі очі.

Ушаста (вона ж Аліса, Чупакабра, Найда, Рапунцель)

Якщо ви хочете собі домашнього улюбленця або чимось допомогти притулку, звертайтеся до членів ГО “У добрі руки”. Тел.: (063) 999-00-73, (095) 595-26-67 (Тетяна Чеботарь, голова ГО “У добрі руки”).

Нагадуємо, на восьмій сесії міської ради депутати надали дозвіл підприємству “Ярос” розробити технічну документацію із землеустрою щодо поділу земельної ділянки. 1,8 гектара отримає притулок для собак.

Юлія Кравченко

Нагору