Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

Погода на 28 березня: в Переяславі стане ще тепліше

Температура 28 березня підніметься до 13 градусів тепла. Очікується мінлива хмарність, втім, опадів синоптики не прогнозують.

28 березня погода протягом дня буде мінливою: небо вкрите хмарами, з-за яких іноді показуватиметься сонце. Найхолодніше буде о 2:00 – всього 0 градусів. В обідню пору температура підніметься до 13 градусів тепла. Ввечері буде від +5 до +7 градусів. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.ua.

Швидкість вітру сягатиме 1-6 м/с протягом дня, але ввечері може зрости до 7-10 м/с. Вологість повітря складатиме 42-97%. Опадів не спостерігатиметься. Дороги протягом дня будуть сухими. Тривалість дня 28 березня – 12 годин 40 хвилин. Завтра день буде довшим на три хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 5:39, а захід – о 18:19. Також сьогодні буде повний місяць.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1977 та 1981 роках – 18 градусів тепла, а найнижчу в 1899-му – 9,5 градуса морозу.

Народні прикмети:

28 березня вшановують пам’ять мучеників Агапія, Пуплія та інших. Погоду цього дня передвіщають вода і птахи. У давнину помітили: якщо весняна вода тече повільно, то рік очікується важким. Якщо ж у цей день прилітають чайки, то можна чекати тепла. У наших пращурів був такий звичай: якщо цієї ночі почуєш, як виє собака, слід повернути подушку, щоб сон був хорошим.

Юлія Кравченко

Нагору