Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

Переяслав палає: пожежники їздять з однієї пожежі на іншу

Сьогодні в Переяславі в різних місцях сталося загорання очерету та трави. У селі Мазінки загорілася приватна господарча будівля.

28 березня у Переяславі в різних місцях сталося загоряння очерету та трави. У селі Мазінки загорілася приватна господарча будівля. Пожежі вдалося ліквідувати. Проте Стогніївський шлях досі палає – о 22:30. Про сьогоднішні пожежі Інформатору розповів провідний інспектор РС ГУ ДСНС у Київській області Денис Порохня.

Стогніївський шлях

О 14:46 до оперативно-рятувальної служби надійшло повідомленя про загоряння трави на лузі на вулиці Сухомлинського уздовж Стогніївського шляху. На місці події працювало п’ять рятувальників. Прибувши на місце виклику, вони виявили, що горить суха трава та очерет на площі один гектар. О 16:01 пожежники змогли локалізувати вогонь, а о 16:36 загорання ліквідували вже на площі двох гектарів. Але о 16:36 відділення було перенаправлено до озера біля “Смерекової хати”, де сталося загорання очерету.

Біля “Стогнія” досі палає трава. Очевидно, небезпечно розповсюджуватися вогонь не повинен.

Борисівка

О 15:22 надійшло повідомленя про загорання трави в мікрорайоні Борисівка на вулиці Святилівська. На місці події працювали двоє рятувальників. О 15:36 вони прибули на місце виклику та виявили, що горить суха трава на площі два гектари. Вже о 17:00 пожежники змогли локалізувати вогонь. О 17:35 загоряння було ліквідовано. О 17:40 відділення перенаправили в село Мазінки, де сталося загорання господарчої будівлі.

Альта

О 16:28 надійшло повідомленя про загоряння очерету на річці Альта в мікрорайоні Борисівка на вулиці Святилівська, 2. О 16:46 рятувальники прибули на місце виклику та виявили, що горить очерет в руслі річки на площі три гектари. Працювало на місці події чотири рятувальники. О 18:02 пожежники змогли локалізувати вогонь, а о 18:35 – ліквідувати.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Нагадаємо, що 26 березня у Переяславі вже горіло поле поблизу Стогніївського шляху. Ліквідовували вогонь майже дві години.

Оксана Симоненко

Фото та відео надав Денис Порохня

Нагору