Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

У Переяславі встановили перший будиночок для котів

У Переяславі встановили будиночок для котів. У нього може вміститися до десятка тваринок.

Сьогодні, 29 березня, біля сьомої школи встановили перший у місті будиночок для котів. Поблизу живе багато бездомних котиків, яких підгодовують місцеві жителі. Але поряд живуть і собаки, тому пухнастики рятуються хіба що на деревах, у підвалах та каналізаційних люках. Тож будиночок був просто необхідний. Переяславська активістка Олександра Дем’яненко взялася за цю справу. Детальніше про ідею створення будиночка вона розповіла Інформатору.

— Ідея виникла в грудні минулого року, коли одного дня, гортаючи сторінку у Facebook, побачила, що в місті Черкаси встановлюють будиночки для котів, — зазначила Олександра. — Вони там розташовані біля кожного багатоповерхового будинку. Тоді розпочалася зима, яка видалася дуже сніжною, і хотілось допомогти котикам врятуватись від морозу та собак. Для створення будинку ми шукати спонсорів, найпершим відгукнувся Олександр Петруня із ХатаNET, виділив кошти на побудову. Згодом ми вирішили прикріпити дах, з яким нам допомогли Ольга Щербак та Олександр Бойко. А вже потім ми його пофарбували, щоб він ще й прикрашав місцевість. Транспортували будиночок безкоштовно. Загалом на нього витратили близько 1880 гривень.

Будиночок має висоту 160 см та ширину 120 см, також у ньому є чотири входи для котиків. Тут може вміститися до десятка тварин. Олександра Дем’яненко пояснила, що в місті необхідно ще щонайменше два такі будиночки: в мікрорайоні Левада та на вулиці Богдана Хмельницького.

На встановлення будиночку прийшли всі, кому небайдужі котики

А ось і ті, хто тепер матиме будиночок

Процес встановлення

Справжня дружба

Будиночок вміщує до десяти котиків

Нагадаємо, що у пункті перетримки “Кіт у чоботях” перебуває 14 дорослих котів та 9 кошенят. Всі вони хочуть додому, заберіть собі Фіму або Нору.

Оксана Симоненко

Фото та відео: Юрій Товкайло

Нагору