ЖИТТЯ

Інтернет-провайдер ХатаNet встановить у Переяславі вежі 5G

У Переяславі найближчим часом розгорнуть мережу 5G. Займатиметься цим інтернет-провайдер ХатаNET.

Інтернет-технологія 5G вже доступна у багатьох країнах світу, і наступного року має прийти й до України. Наразі проводяться локальні експериментальні запровадження. Переяславський інтернет-провайдер ХатаNET отримав ліцензію на розгортання мережі 5G у нашому місті. Вже найближчим часом компанія встановить 15 веж, які покриють “технологією зв’язку п’ятого покоління” весь Переяслав. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на 5gforever.net.

Попри те, що чимало українців з пересторогою ставляться до цієї технології (дехто навіть говорить, що вона поширює коронавірус), в ХатаNET запевняють, що це історичний крок для України та Переяслава зокрема. Окрім того, що більшість містян матимуть неймовірно швидкий інтернет на телефонах (швидкість зросте у 10-20 разів), наше місто отримає значно масштабніші переваги. Йдеться про впровадження проєкту “Розумне місто”, за яким можна буде керувати всіма процесами в громаді (безпека, вивезення сміття, швидка медицина тощо) завдяки штучному інтелекту. Також 5G допоможе ввести у масову експлуатацію автомобілі-безпілотники, це знизить кількість аварій. У компанії наголошують, що 5G матиме важливе значення до розвитку ще багатьох технологій, впровадження цього стандарту є критично важливим для Переяслава.

Хто, як не жителі Переяслава, найкраще знають про його нагальні проблеми? Інформатор поспілкувався з містянами, які розповіли свою думку щодо змін, яких Переяслав зараз потребує найбільше.

Сподобалася публікація? Тоді обов’язково прочитай ще й цю.

Нагору