ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте ведмежі ребра з гарбузом і глазур’ю із квасного сусла

Бажаєте смачно поїсти та витратити на це мінімум часу? Тоді приготуйте ведмежі ребра з гарбузом і глазур’ю із квасного сусла. Для цієї простої страви вам знадобиться мінімальна кількість інгредієнтів, які є чи не на кожній кухні.

Як швидко приготувати ведмежі ребра з гарбузом і глазур’ю із квасного сусла, знає Інформатор.

Продукти для підготовки реберець:

  • 600 г ведмежих реберець
  • 200 мл вина
  • чорний мелений перець, сіль та інші сухі спеції за смаком
  • 7 г часнику
  • 25 мл рослинної олії
  • 70 г селери
  • 40 г помідорів
  • 50 г моркви
  • 50 г цибулі
  • 200 г квасного сусла
  • лавровий лист за смаком
  • 200 мл води

Для сервірування страви:

  • сіль за смаком
  • 5 мл рослинної олії
  • 40 г цибулі
  • 150 г картоплі
  • 50 г гарбуза
  • 20 г зеленої цибулі
  • 15 г червоної смородини

Для масла із зеленню:

  • часник за смаком
  • сіль за смаком
  • 25 г вершкового масла
  • кріп

Спосіб приготування:

  1. Починайте з приготування ребер. Їх треба зчистити від жилок і зайвого жиру та вимочувати 3 дні у воді або вині зі спеціями, перцем, часником і сіллю.
  2. Після вимочування ребра промийте під проточною водою і рівномірно посипте спеціями і декількома краплями рослинної олії.
  3. Ребра можна протушкувати при низькій температурі (близько 50 градусів) протягом 8 годин або ж протушкувати 4 години на звичайному режимі на середньо-слабкому вогні разом з нарізаною селерою, помідорами, морквою, цибулею, лавровим листом, олією і 150 грамами квасного сусла, додавши воду.
  4. Ребра витягніть на тарілку і накрийте кришкою.
  5. Тепер приготуйте соус. У пательню, де були ребра, додайте сусло і протушкуйте до повного перетворення овочів в кашу.
  6. При необхідності в процесі приготування соусу додати в сковороду води.
  7. Приготування гарніру – також важливий етап. Картоплю промийте, зробіть виделкою прокол, намастіть маслом і присипте сіллю.
  8. Покладіть картоплю у фольгу і запікайте в духовці.
  9. Гарбуз наріжте кубиками і бланшуйте 8-10 хвилин в невеликій кількості підсоленої води. Потім злийте воду і трохи остудіть.
  10. Масло з зеленню для начинки картоплі робіть шляхом змішування розм’якшеного масла з подрібненими кропом, часником і сіллю.
  11. Останній етап — підготовка до сервіровки і сервіровка. Обсмажте вже протушковані ребра на сковороді до легкої скоринки з двох сторін, поливаючи їх соусом з овочів і квасного сусла.
  12. Цибулю обсмажте на грилі і надіньте на зубочистки.
  13. Дрібно порубайте зелену цибуля для декору.
  14. Викладіть на блюдо гарбуз, цибулю на зубочистках і печену картоплю в фользі, розрізану навпіл і нафаршировану ароматним маслом.
  15. Ребра викладіть на центр блюда, посипте зеленою цибулею і декоруйте червоною смородиною.

Нагору