Бажаєте смачно поїсти та витратити на це мінімум часу? Тоді приготуйте ведмежі ребра з гарбузом і глазур’ю із квасного сусла. Для цієї простої страви вам знадобиться мінімальна кількість інгредієнтів, які є чи не на кожній кухні.
Як швидко приготувати ведмежі ребра з гарбузом і глазур’ю із квасного сусла, знає Інформатор.
Продукти для підготовки реберець:
- 600 г ведмежих реберець
- 200 мл вина
- чорний мелений перець, сіль та інші сухі спеції за смаком
- 7 г часнику
- 25 мл рослинної олії
- 70 г селери
- 40 г помідорів
- 50 г моркви
- 50 г цибулі
- 200 г квасного сусла
- лавровий лист за смаком
- 200 мл води
Для сервірування страви:
- сіль за смаком
- 5 мл рослинної олії
- 40 г цибулі
- 150 г картоплі
- 50 г гарбуза
- 20 г зеленої цибулі
- 15 г червоної смородини
Для масла із зеленню:
- часник за смаком
- сіль за смаком
- 25 г вершкового масла
- кріп
Спосіб приготування:
- Починайте з приготування ребер. Їх треба зчистити від жилок і зайвого жиру та вимочувати 3 дні у воді або вині зі спеціями, перцем, часником і сіллю.
- Після вимочування ребра промийте під проточною водою і рівномірно посипте спеціями і декількома краплями рослинної олії.
- Ребра можна протушкувати при низькій температурі (близько 50 градусів) протягом 8 годин або ж протушкувати 4 години на звичайному режимі на середньо-слабкому вогні разом з нарізаною селерою, помідорами, морквою, цибулею, лавровим листом, олією і 150 грамами квасного сусла, додавши воду.
- Ребра витягніть на тарілку і накрийте кришкою.
- Тепер приготуйте соус. У пательню, де були ребра, додайте сусло і протушкуйте до повного перетворення овочів в кашу.
- При необхідності в процесі приготування соусу додати в сковороду води.
- Приготування гарніру – також важливий етап. Картоплю промийте, зробіть виделкою прокол, намастіть маслом і присипте сіллю.
- Покладіть картоплю у фольгу і запікайте в духовці.
- Гарбуз наріжте кубиками і бланшуйте 8-10 хвилин в невеликій кількості підсоленої води. Потім злийте воду і трохи остудіть.
- Масло з зеленню для начинки картоплі робіть шляхом змішування розм’якшеного масла з подрібненими кропом, часником і сіллю.
- Останній етап — підготовка до сервіровки і сервіровка. Обсмажте вже протушковані ребра на сковороді до легкої скоринки з двох сторін, поливаючи їх соусом з овочів і квасного сусла.
- Цибулю обсмажте на грилі і надіньте на зубочистки.
- Дрібно порубайте зелену цибуля для декору.
- Викладіть на блюдо гарбуз, цибулю на зубочистках і печену картоплю в фользі, розрізану навпіл і нафаршировану ароматним маслом.
- Ребра викладіть на центр блюда, посипте зеленою цибулею і декоруйте червоною смородиною.