ЖИТТЯ

Приберемо в Переяславі разом: де завтра проведуть суботники

Завтра в Переяславі планують провести декілька суботників. Ми дізналися, куди слід приходити, щоб допомогти.

Переяславська активістка Олександра Дем’яненко розповіла Інформатору про два суботники, які заплановані на 3 квітня. Один із них проведуть у мікрорайоні Спаська левада, інший — у мікрорайоні Лагері. Долучитися можуть всі охочі. Проте не забувайте про карантин і відповідно про засоби особистого захисту.

Парк “Набережний”

Розпочнеться о 9:30. Організовують цей суботник Олександра Дем’яненко та Олег Любченко. Прибиратимуть в парку “Набережний” в мікрорайоні Спаська левада. Мета суботника — позбутися молодих пагонів дерев і очистити місцевість від сміття. Із собою потрібно мати пилки, сокири, граблі, великі секатори, пакети для сміття, рукавиці та маски. Граблів не потрібно багато, бо загрібати опале листя не будуть. Згідно з чинними “Правилами утримання зелених насаджень у населених пунктах України”, робити це заборонено.

Берег Трубежа в Лагерях

Це місце користується популярністю — поряд пляж, де купаються діти. Зараз цей берег більше нагадує сміттєзвалище, ніж прекрасне місце для відпочинку. На прибирання запрошують всіх небайдужих. Збираються біля бетонного моста о 9:30. Із собою слід брати захисну маску і за можливості рукавиці, мішки або великі пакети для сміття.

Нагадуємо, вчора організували прибирання території колишнього військового містечка. Очільник Переяславської ТГ розповів про подальші плани щодо неї.

Юлія Кравченко

Нагору