ЖИТТЯ

У Переяславі посилюють карантинні обмеження: закривають школи та садочки

У зв’язку зі складною епідемічною ситуацію на Київщині посилюють карантинні обмеження. Відомо, що зміниться в Переяславі.

Сьогодні, 2 квітня, на позачерговому засіданні обласної комісії з питань ТЕБ та НС обговорювали епідеміологічну ситуацію на Київщині. Вирішили рекомендувати закрити на карантин всі навчальні заклади. Оскільки у Переяславській ТГ ситуація із захворюваннями на коронавірус лише ускладнюється, за даними начальника відділу освіти Петра Ярмоленка, під час сьогоднішнього засідання міської комісії з питань ТЕБ та НС прийняли такі рішення:

  • призупинити прийом вихованців в усіх закладах дошкільної освіти Переяславської ТГ;
  • перевести на дистанційну форму навчання заклади загальної середньої освіти та позашкільної освіти.

Такі обмеження діятимуть з 5 до 9 квітня включно. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на протокол комісії, наданий Віктором Жарком, начальником відділу з питань НС та ЦЗН.

Також на цей же термін необхідно забезпечити перевезення пасажирів у громадському транспорті у кількості 50 відсотків сидячих місць. Хоча 25 березня ця ж комісія дозволила заповнювати в автобусах всі сидячі місця. Закладам торгівлі рекомендують щодня з 10 до 12 години пріоритетно обслуговувати людей похилого віку.

Нагадаємо, що з 5 квітня посилять карантинні обмеження і в Києві. Зокрема, у громадському транспорті можна буде їздити лише за перепустками.

Віталій Усик

Нагору