Якщо бажаєте здивувати когось оригінальним обідом, цей рецепт вам буде в нагоді. Для цього вам знадобиться локшина фунчоза та морський коктейль (креветки, кальмари, мідії, восьминоги тощо).
Як приготувати фунчозу з морепродуктами та овочами, розповість Інформатор.
Продукти:
- 50 г локшини фунчоза
- 180 г морепродуктів (морський коктейль)
- 150 г болгарського перцю
- 1 морквина
- половина ріпчастої цибулини
- 3 зубчики часнику
- 50 мл соєвого соусу
- сіль, перець та інші спеції за смаком
- 3 ст.л. рослинної олії
Спосіб приготування:
- Підготуйте всі продукти за списком. Ще знадобиться 200 мл окропу. Варено-морожені морепродукти треба розморозити заздалегідь. Використайте простий “морський коктейль”, до складу якого входять мідії, креветки, кальмари і восьминоги.
- Цибулю та часник очистіть.
- До морепродуктів додайте соєвий соус, перемішайте і залиште на 10 хвилин.
- Моркву очистіть, вимийте. Перець також очистіть від насіння і плодоніжки.
- Цибулю, перець і моркву наріжте тонкими смужками, часник пропустіть через прес.
- Фунчозу перекладіть у миску.
- Залийте фунчозу окропом і залиште на 4-5 хвилин (більше не варто, інакше локшина стане розвареною).
- У сковороді розігрійте олію, викладіть моркву, цибулю, перець і часник. Обсмажте протягом 4-5 хвилин на невеликому вогні, до готовності (овочі повинні стати м’якими).
- Через деякий час злийте воду, фунчозу відкиньте на сито.
- До овочів в сковороду викладіть фунчозу і морепродукти разом із соєвим соусом. Додайте сіль і дрібку перцю.
- Перемішайте і прогрійте одну хвилину.
Юлія Кравченко