ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте фунчозу з морепродуктами

Якщо бажаєте здивувати когось оригінальним обідом, цей рецепт вам буде в нагоді. Для цього вам знадобиться локшина фунчоза та морський коктейль (креветки, кальмари, мідії, восьминоги тощо).

Як приготувати фунчозу з морепродуктами та овочами, розповість Інформатор.

Продукти:

  • 50 г локшини фунчоза
  • 180 г морепродуктів (морський коктейль)
  • 150 г болгарського перцю
  • 1 морквина
  • половина ріпчастої цибулини
  • 3 зубчики часнику
  • 50 мл соєвого соусу
  • сіль, перець та інші спеції за смаком
  • 3 ст.л. рослинної олії

Спосіб приготування:

  1. Підготуйте всі продукти за списком. Ще знадобиться 200 мл окропу. Варено-морожені морепродукти треба розморозити заздалегідь. Використайте простий “морський коктейль”, до складу якого входять мідії, креветки, кальмари і восьминоги.
  2. Цибулю та часник очистіть.
  3. До морепродуктів додайте соєвий соус, перемішайте і залиште на 10 хвилин.
  4. Моркву очистіть, вимийте. Перець також очистіть від насіння і плодоніжки.
  5. Цибулю, перець і моркву наріжте тонкими смужками, часник пропустіть через прес.
  6. Фунчозу перекладіть у миску.
  7. Залийте фунчозу окропом і залиште на 4-5 хвилин (більше не варто, інакше локшина стане розвареною).
  8. У сковороді розігрійте олію, викладіть моркву, цибулю, перець і часник. Обсмажте протягом 4-5 хвилин на невеликому вогні, до готовності (овочі повинні стати м’якими).
  9. Через деякий час злийте воду, фунчозу відкиньте на сито.
  10. До овочів в сковороду викладіть фунчозу і морепродукти разом із соєвим соусом. Додайте сіль і дрібку перцю.
  11. Перемішайте і прогрійте одну хвилину.

Юлія Кравченко

Нагору