ГРОШІ

Приміщення податкової в Переяславі орендували: що там може бути

Київське ТОВ “Медичний центр “Лікарська династія” орендувала триповерхове приміщення податкової. Ми спробували дізнатися, що тепер там буде.

Днями в переяславських ЗМІ поширилася інформація про те, що ТОВ “Медичний центр “Лікарська династія”, зареєстроване в Києві, візьме в оренду два приміщення у нашому місті. За 101 тисячу гривень на місяць орендуватимуть триповерхове приміщення на вул. Богдана Хмельницького, 95 (відоме у Переяславі, як будівля податкової) та за 5001 гривню приміщення колишнього відділу статистики РДА на вул. Гімназійна, 9а (аукціон виграли, але ще не повністю оформили документи). Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на дані prozorro.sale.

Уповноваженою особою ТОВ “Медичний центр “Лікарська династія” є переяславець Юрій Клименко, який свого часу був головою Переяслав-Хмельницької РДА. Інформатор спробував дізнатися у нього, що ж тепер буде в цих будівлях. Клименко поки що відмовився коментувати, уточнивши, що зараз триває процес отримання ліцензії, а у зв’язку з епідемією COVID-19 він значно ускладнюється. Тож офіційно обіцяти наразі нічого не може. Однак зазначив, що планувалася у “податковій” приватна лікарня (із широким спектром послуг: від аналізів до операцій), а в “статистиці” – лабораторія.

“Якщо ліцензію отримати не вдасться, то ми ж не будемо просто платити за оренду”, – уточнив Клименко. Тобто, вочевидь, у цих приміщеннях може бути й щось інше. Втім – окрім закладів харчування, які здійснюють продаж товарів підакцизної групи чи інших торговельних об’єктів, нічних клубів, ресторанів, концертних залів чи будь-яких розважальних закладів, саун (як йдеться в угоді оренди з фондом держмайна).

Нагадаємо, у рамках університетського проєкту “Платформа можливостей” студенти та інші жителі Переяслава мали змогу поспілкуватися із журналістом Романом Кравцем. Саме йому Володимир Зеленський пропонував “будь-яку посаду в Офісі Президента”.

Віталій Усик

Нагору