Переяслав Перейти на сайт

У Переяславі продовжили жорсткий карантин: що заборонено

До 9 квітня включно у Переяславі запровадили посилений карантин. Сьогодні його продовжили на невизначений термін.

Переяслав, як і вся Київщина, досі перебуває у “червоній” зоні епідемічної небезпеки. 2 квітня на засіданні комісії з питань ТЕБ та НС карантин у нашому місті посилили ще більше: перевели на дистанційну форму всі навчальні заклади та зачинили дитсадки. Термін дії цього рішення — 9 квітня. І от сьогодні, 9 квітня, на позачерговому засіданні цієї ж комісії дію обмежень продовжили на невизначений термін (до наступного рішення комісії). Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на протокол комісії, наданий начальником відділу з питань НС та ЦЗН міськради Віктором Жарком.

Під вечір стало відомо, що обласна комісія з питань ТЕБ та НС продовжила посилений карантин щонайменше до 23 квітня включно. Відтак і Переяслав ще два тижні проведе в таких умовах. Отож, і надалі навчальні заклади Переяславської ТГ будуть зачиненими, а у громадський транспорт можна буде заповнювати не більше, ніж на 50% від сидячих місць. Також продовжують діяти всі обмеження “червоної” зони, тож заборонено:

Нагадаємо, що станом на ранок 9 квітня у лікарні Переяслава перебуває 194 пацієнти, із них – 188 з COVID-19. За минулу добу в лікарні померла одна людина і 16 одужало.

Віталій Усик