Ніжні шматочки запечених овочів, солона фета і зелень — просте і дуже гармонійне поєднання для гастрономічного задоволення. Таку страву можна віднести до середземноморської кухні, втім, готувати її не складно.
Як приготувати теплий салат із цікавих інгредієнтів, розповість Інформатор.
Продукти:
- 70 г кіноа
- 150 мл води
- 1 великий баклажан
- 3 ст.л оливкової олії
- сіль та перець за смаком
- 2 зубчики часнику
- 300 г молодого шпинату
- 50 г сиру фета
Спосіб приготування:
- Кіноа промийте водою, доведіть до кипіння і варіть до готовності 15 хвилин.
- Баклажан поріжте невеликими кубиками. Збризніть 2 столовими ложками оливкової олії, посоліть і поперчіть за смаком.
- Розігрійте духовку до 220 градусів. Деко застеліть фольгою і викладіть на нього баклажани.
- Запікайте овочі 20-25 хвилин до м’якості. За 10 хвилин до готовності перемішайте шматочки.
- Часник обчистіть і подрібніть. У сковороді розігрійте 1 столову ложку оливкової олії, додайте половину часнику і шпинат. Готуйте 1-2 хвилини, поки зелень не стане м’якою.
- У сковороду із шпинатом додайте баклажан, перемішайте і вимкніть вогонь.
- Змішайте овочі з кіноа і другим зубчиком часнику, посоліть салат за смаком.
- Викладіть на блюдо і посипте зверху розкришеною фетою.
Юлія Кравченко