ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: поласуйте теплим салатом з кіноа та баклажанами

Ніжні шматочки запечених овочів, солона фета і зелень — просте і дуже гармонійне поєднання для гастрономічного задоволення. Таку страву можна віднести до середземноморської кухні, втім, готувати її не складно.

Як приготувати теплий салат із цікавих інгредієнтів, розповість Інформатор.

Продукти:

  • 70 г кіноа
  • 150 мл води
  • 1 великий баклажан
  • 3 ст.л оливкової олії
  • сіль та перець за смаком
  • 2 зубчики часнику
  • 300 г молодого шпинату
  • 50 г сиру фета

Спосіб приготування:

  1. Кіноа промийте водою, доведіть до кипіння і варіть до готовності 15 хвилин.
  2. Баклажан поріжте невеликими кубиками. Збризніть 2 столовими ложками оливкової олії, посоліть і поперчіть за смаком.
  3. Розігрійте духовку до 220 градусів. Деко застеліть фольгою і викладіть на нього баклажани.
  4. Запікайте овочі 20-25 хвилин до м’якості. За 10 хвилин до готовності перемішайте шматочки.
  5. Часник обчистіть і подрібніть. У сковороді розігрійте 1 столову ложку оливкової олії, додайте половину часнику і шпинат. Готуйте 1-2 хвилини, поки зелень не стане м’якою.
  6. У сковороду із шпинатом додайте баклажан, перемішайте і вимкніть вогонь.
  7. Змішайте овочі з кіноа і другим зубчиком часнику, посоліть салат за смаком.
  8. Викладіть на блюдо і посипте зверху розкришеною фетою.

Юлія Кравченко

Нагору