ЖИТТЯ

У парку “Набережний” в Переяславі можуть встановити лавочки: як минув черговий суботник

Зранку 10 квітня провели суботник у неофіційному парку “Набережний”, що в мікрорайоні Спаська левада. Цього тижня привести до ладу територію зібралося ще більше людей, ніж минулого, та долучилися нові організатори.

Цей суботник організовують вже другий тиждень поспіль. До Олександри Дем’яненко та Олега Любченка додалися й інші переяславці: Владислав Юденко, Ірина Слюсар, Євгеній Глазунов, Григорій Ярема та Ольга Щербак. Інформатор побував на суботнику й бачив, як триває прибирання території.

У парку зібралося чимало людей — близько сорока осіб швиденько розсипалися на території й взялися за роботу. На високому рівні організували протиепідемічний захист: люди були в масках, організатори привезли антисептики. Після двох прибирань парк став помітно чистішим, а обабіч дороги лежали повні пакети сміття, яких ставало більше й більше. Цього тижня, як і минулого, на суботник прийшли не тільки жителі Левади: були люди з центральної частини Переяслава та з Підварок.

Олександра Дем’яненко та Євгеній Глазунов розповіли, що прибирання парку стало поштовхом не тільки для організації тут чистоти. Є ідея після приведення цієї території до ладу встановити тут чотири лавочки. Цей парк стане гарним місцем відпочинку. Також організатори сказали, що обклеїли чи не кожен під’їзд у мікрорайоні Спаська левада оголошеннями про суботник. Втім, бажаного впливу на населення це не спричинило.

Наталя та Євгенія, жительки мікрорайону Спаська левада, зазначили:

— Ми були тут і минулого тижня, але цього разу зібралася помітно більше людей. Втім, хотілося б, щоби долучалося ще більше. Ми самі живемо на Леваді й прийшли прибрати в першу чергу для того, щоб парк мав адекватний вигляд, щоб діти могли тут гуляти. Людям з Левади неодноразово писали у Facebook, залучали до прибирання, але вони реагували лише тільки лайками чи поширеннями інформації. Якби хоча б по 10 жителів з кожного будинку прийшли, територія прибралася б швидше.

На суботнику біли люди різного віку: діти…

…та дорослі

Сміття у “Набережному” було чимало

Всі були зайняті роботою

Наталя приходить на суботник другий тиждень поспіль

Засоби протиепідемічного захисту також були

Молодь залучили до прибирання

Хлопці, хоча й живуть у центрі, все одно прийшли прибирати на Леваду

Нагадуємо, до 9 квітня включно у Переяславі запровадили посилений карантин. Вчора його продовжили щонайменше на два тижні.

Юлія Кравченко

Нагору