ЖИТТЯ

Як менше дратуватися: шість корисних порад

Абсолютно кожній людині тією чи іншою мірою властиво дратуватися. Але це негативно впливає як на нас самих, так і на оточення. 

Як зменшити своє дратування та залишатись в гармонії з собою, розповість Інформатор.

Висипайтесь. Намагайтеся спати не менше 7 годин на добу. Оптимальною є тривалість сну 8-9 годин. Якщо вам не вдається висипатися як слід кожен день, то обов’язково робіть це хоча б один раз на тиждень.

Уникайте стресових ситуацій. Як правило, ми дратуємося через дрібниці – затори на дорогах, запізнення автобуса, черга в магазині, погана погода. Запам’ятайте: важливо те, як ми ставимося до якоїсь ситуації, а не те, що відбувається насправді.

Не зневажайте можливістю побути на самоті. Навіть якщо в цей момент ви не відчуваєте в цьому гострої необхідності. Наприклад, в обідню перерву краще сходити в закусочну або прогулятися містом, ніж жувати бутерброди в суспільстві колег, не встаючи з крісла.

Рахуйте до 10. Цей спосіб використовують перед тим, як почати говорити, щоб відразу не впадати в звинувачення. Просто повільно про себе називайте цифри і тільки після цього починайте говорити. Ця пауза допоможе зосередитися і не сказати зайвого.

Спробуйте ароматерапію. Приємні аромати впливають на нюх і дають потужний заспокійливий ефект. Для створення атмосфери добра та хорошого настрою підійдуть спреї, аромапалички і аромалампи.

Слухайте музику, звуки природи. Після важкого дня буває корисно прослухати музику. Рекомендують релаксаційну музику – класику, східні або етнічні мелодії, нью-ейдж. Багатьом допомагають розслабитися звуки природи, спів птахів, шум лісу або моря.

Оксана Симоненко

Нагору