Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

На Можайській у Переяславі ще не почали зводити будинок, а люди вже хочуть купити там квартири

На Можайській у Переяславі скоро почнуть зводити житловий будинок. Дехто вже хоче придбати там квартири.

На Можайській, 11/2 у Переяславі повинні побудувати житловий будинок. 14 серпня 2020 року в аукціоні від міської ради переміг житлово-будівельний кооператив “Кантрі ТаунХаус” (зареєстрований у селі Гора на Бориспільщині). За оренду цієї ділянки він повинен сплачувати 289 тисяч 973 гривень 60 копійок. Міська влада мала забезпечити вільний доступ до ділянки. 26 листопада минулого року на засіданні виконкому прийняли рішення про демонтаж 11 незаконних металевих гаражів. Їхніх власників зобов’язали прибрати їх протягом 30 днів. Однак цей процес дещо затягнувся. Тодішня головна архітекторка Переяслава Анна Степаненко прогнозувала, що в найкращому разі будівництво розпочнеться у квітні 2021 року. “Поки що триває стадія інженерно-вишукувальних робіт і проєктування. А потім ще будуть “гумові” погодження дозвільної документації”, – розповідала вона Інформатору.

Днями жителі міста помітили, що ця територія вже обгороджена. Тож вирішили, що будівництво ось-ось розпочнеться. А деякі наші читачі зацікавилися, що ж саме побудують, які там будуть квартири, скільки коштуватимуть. Мотивують це тим, що хотіли б придбати квартиру в новобудові.

Тож Інформатор надіслав журналістський запит ОК “ЖБК “Кантрі ТаунХаус” із цими запитаннями від людей. Ось яку відповідь ми отримали: “На земельній ділянці, яку ОК “ЖБК “Кантрі ТаунХаус” використовує, як орендар, на підставі проведеного Переяславською міською радою аукціону, за адресою м. Переяслав, вул. Можайська, 11/2, проводятся роботи по монтажу паркану. В той же час ОК “ЖБК “Кантрі ТаунХаус” розробляє проект будівництва, проходить експертизу будівництва та оформлення інших дозвільних документів для початку будівництва. Після отримання дозволу на початок виконання будівельних робіт ОК “ЖБК “Кантрі ТаунХаус” надасть детальну відповідь на запрошувану вами інформацію”. Підписана відповідь головою правління ОК “ЖБК “Кантрі ТаунХаус” Денисом Слуцьким.

Цю територію вже звільнили для будівництва

Ділянку вже обгородили

Нагадаємо, що 20 квітня на засіданні виконкому затвердили акти обстеження зелених насаджень від 25 березня, 5 та 8 квітня. Згідно з ними надали дозвіл на видалення 129 дерев на території Переяславської ТГ.

Віталій Усик

Нагору