ЖИТТЯ

У Переяславі на Можайській досі не прибрали всі гаражі: потрібно звільнити місце для нового будинку

На вулиці Можайській у Переяславі зносять незаконні гаражі, повний демонтаж яких планувався ще до кінця 2020 року. Це наразі роблять самі власники.

Журналісти Інформатора 12 березня побували на місці демонтажу незаконних гаражів біля будинку на вулиці Можайська, 11/2. 26 листопада минулого року на засіданні виконкому прийняли рішення про демонтаж 11 металевих гаражів. Їхніх власників зобов’язали прибрати їх протягом 30 днів. Залишилося наразі кілька гаражів, хоча не мало би бути зовсім.

Нагадуємо, що на цій території планується зведення багатоквартирного будинку. Роботи з будівництва мали розпочатися вже у квітні цього року — тепер все залежить від того, як скоро ділянку повністю звільнять від незаконних гаражів та наскільки швидко підготують необхідну документацію.

Завідувач сектору благоустрою відділу капітального будівництва міськради Олександр Калашник повідомив:

— У рішенні виконавчого комітету міської ради зазначалося, що люди повинні за власний кошт демонтувати свою незаконну власність на цій території. У разі невиконання рішення (до 26 грудня 2020 року — ред.) демонтаж буде примусовим, його виконає виробниче управління комунального господарства. Потім рахунок виставлять тим власникам, які забажають це майно забрати з території ВУКГ.

Начальник ВУКГ Віктор Коркач уточнив, що його підлеглі не працювали сьогодні на Можайській:

— У ВУКГ розпорядження ніякого не було. У нас люди працювали по освітленню, по вирізці. На нараді таке не озвучувалося, демонтаж на Можайській не проводився працівниками ВУКГ.

Чому підготовка території для нового будинку в Переяславі так затягнулася? Це питання залишається відкритим.

На Можайській досі демонтували не всі гаражі

Також нагадуємо, що рішення виконкому міської ради від 20 січня зобов’язує власника кафе 3D Cinema демонтувати терасу на центральній площі Переяслава протягом місяця. Наразі вона все ще на місці.

Юлія Кравченко

Фото: Юрій Товкайло

Нагору