Плов – це страва східної кухні, основу якої складає варений рис. Легенди пов’язують походження плову з Олександром Македонським, який приніс цю страву від персів.
Інформатор розповість вам, як приготувати цю смачну страву.
Інгредієнти:
- 2 морквини
- 500 г свинини або курки
- 2 ріпчасті цибулини
- 2 склянки рису
- 50 мл рослинної олії
- сіль за смаком
- спеції для плову за смаком
- часник
Приготування:
- Ретельно вимийте м’ясо, обсушіть його і наріжте на шматочки. Після цього очистіть, помийте і наріжте тонкими півкільцями ріпчасту цибулю. А моркву очистіть, помийте і наріжте соломкою.
- Розігрійте пательню, налийте в нього рослинну олію. Викладіть підготовлену цибулю і смажте її до золотистого кольору близько 5-7 хвилин, помішуючи.
- Викладіть підготовлене м’ясо. Готуйте до стану, коли м’ясо покриється засмаженою скоринкою, близько 10 хвилин.
- Потім додайте моркву, обсмажте все разом, помішуючи, 3-5 хвилин.
- Закип’ятіть чайник, обсмажені овочі і м’ясо залийте окропом (вода повинна покривати м’ясо з овочами десь сантиметра на два). Посоліть, поперчіть, додайте спеції для плову. Варіть на середньому вогні 20 хвилин.
- Додайте рис, обережно розрівняйте його по поверхні, але не перемішуйте. В серединку помістіть головку часнику, долийте води так, щоб вона покривала рис вище на 2 см. Варіть плов на максимальному вогні без кришки майже до повного випаровування рідини, близько 10-15 хвилин.
- Як тільки вода випарувалася, зробіть мінімальний вогонь. Накрийте кришкою і залиште на 15 хвилин.
Оксана Симоненко